7 съвета как да не умрем в Правец


7 съвета как да не умрем в Правец
Ако човек е невнимателен, може да замръкне в европейски град, а да се събуди при Дядо Господ
06 Април 2011, Сряда


Правец е китно българско градче. Дало е на държавата едни велики люде: Тодор Живков, Васил и Валентин Златеви, но други, като Мишо Бирата, си е прибрало. Човек и добре да живее, един ден може да му се наложи да отиде дотам. Случва се и да остане да пренощува. При лош късмет нощуващият току-виж получил мощен инфаркт. Колко му е някакво хронично или скоро придобито заболяване да вземе да си хареса именно Правец, за да се развие подобаващо и да те погуби.



Автор: Пролетина Николова nikolova@desant.net

Късметът си е късмет, но все пак, за да се избегне едно такова лошо стечение на обстоятелствата, “Десант” предлага седем съвета как не само да заспите, ако замръкнете в Правец, но и да се събудите живи и здрави на другия ден.

1. Посетете го по светло.

Там има улично осветление и в определени квартали дори свети. Хората са мили, добри и гостоприемни. И все пак, когато сте в Правец, е хубаво да е ден. Не само защото нощният живот в там леко куца, но понеже в тъмнината може да се объркате и да навлезете в едни ловни стопанства, където някоя сърничка с бухалка да ви изскочи изневиделица, а после Цветан Цветанов да организира в моргата опознаване кой сте и откъде сте.

2. Носете си храна и напитки от къщи.

В градчето има магазинчета, а трудолюбивите стопани си отглеждат в дворчетата това-онова. Има и луксозен ресторант в един голям голф-комплекс. Но от памтивека се знае, че нищо не може да замени домашната храна. Опаковани в пластмасови кутии или просто увити в хартия няколко сандвича и две бутилки минерална или трапезна вода ще ви стигнат, за да сте сит и да не се налага после Цветанов да поръчва стомашна експертиза на изяденото от вас.

3. Снимайте само с аналогови фотоапарати.

Да, цифровата техника вече изцяло измести всичко останало. Почти никъде не се продават фотоапарати с ленти. Че и ленти все по-рядко се намират. Но когато сте в Правец и искате да запечатите, примерно, най-видният паметник у нас – този на другаря Тодор Живков, аналоговата лента не може да се подмени с нищо друго. Едно че е по-лесна за използване, и второ – че аналоговата камера не може да се блокира с външна намеса.

Докато цифровата такава крие известни рискове. Я да ви я блокират с лазерен лъч от някой джип със затъмнени стъкла, я самата дигитална камера да вземе да излъчи нещо и на следващия ден Цветан Цветанов да обобщи, че сте бил предразположен към радиацията от “Фукушима 1” и затова толкова без време са се случили нещата.

4. Не щъкайте насам-натам без повод.

То не че има много къде да се ходи в Правец, но все пак притежателите и на малкото места за обхождане имат едно особено чувство за собственост. Примерно, да кажем, че ви се е приходило да разгледате язовира, защото са ви разказвали, че по бай Тошово време народът свободно се е мотаел дотам.

Сега обаче пред и зад него има камери и докато човек се любува на водата може да пристигнат едни добре спортували момчета. А след срещата с тях Цветанов да обясни, че сте ги нападнали лошо и фаталните неща са се разиграли при неизбежна самоотбрана от тяхна страна.

5. Правете се на щастлив местен жител

Хубаво е там да не ходите с личната си кола, ако не е със софийска регистрация. Не за друго, а понеже някои от най-видните граждани на Правец са големи патриоти и не обичат наоколо да се мотаят лица от други области и паланки.

Забележат ли такива, веднага пращат ония спортуващите момчета от по-горе, които вие и да не искате, сто на сто ще нападнете и те не само ще се отбраняват, ами даже много ще се отбраняват. Затова най-добре е да отидете дотам с междуградски транспорт, а като слезете от автобуса, започнете да си тананикате интернационала и да подскачате весело, сякаш сте у дома.

Понеже на всеки ъгъл има видеокамери, които едни органи следят със специален “Спектър 01” на честотите, няма начин да не ви фиксират на секундата. Но колкото по-отривисто и весело тананикате споменатата любимата международна мелодия, толкова по-малка е вероятността на следващия ден Цветанов да съобщи сухо и накратко: лицето е имало мрачен вид на самоубиец – шахид и това е наложило да се вземат някои обезопасяващи мерки спрямо него.

6. Въздържайте се от сексуална активност

Както във всеки уважаващ себе си луксозен комплекс, и в блестящите палати на Правец все ще се намери някоя отракана какичка, която да ви предложи чудеса от хиляда и една нощ.

Съветът ни е да й откажете, каквото и да ви струва това. Лекарите съветват, че сексуалното въздържание понякога отприщва неблагоприятни за здравето сили. Но в Правец е по-добре да ходите или със семейството си, или ако сте сам – да не търсите алтернативи на домашното ложе. Не че какичките са лоши.

Но разправят, че били толкова буйни, та можело да предизвикат такова неправилно циркулиране на кръвта, че първо да се сгреете едно хубаво, а после добре да се охладите. На другата сутрин ще вземете да изкарате акъла на камериерката, а с това да отворите работа и на Цветанов.

7. Грижете се за здравето си.

Правец се намира в котловина. Наоколо наистина има планини, но градчето някак страни от тях. А се знае, че нищо не може да замени хубавия планински чист въздух. Затова гледайте да си свършите работата по светло, а когато започне да се здрачава, се насочете за нощувка към малко по-планински терен.

Най-удобен за целта е град Етрополе. Там току до северните склонове на Стара планина има един стар очукан едноименен хотел. По нищо не може да се конкурира луксозните хотелски палати на “Правец ризорт”, освен по едно – построен е в горичка.

Чистият въздух ще освежи белите ви дробове, ще даде нова сила на кръвта ви и тя ще се откаже от идеята да ви причинява инфаркти и прочее лошотии. Така ще спестите и на Цветан Цветанов обясненията защо сте умрял, защо без време, защо именно в Правец и защо баш в споменатия по-горе луксозен хотел.



Луксозен хотел, където като нищо една или няколко каки може да те сгреят, а после така да се охладиш, че да изкараш акъла на камериерката

В категории: Парадокси , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки