В Раднево строяват гербаджии с шамари


В Раднево строяват гербаджии с шамари
Димитър Димитров – Матадора /в средата/ и още 25 активисти на ГЕРБ казаха „Сбогом!” на Бойко Борисов заради местните разправии
07 Февруари 2011, Понеделник


Шумен скандал избухна през седмицата в миньорската община Раднево, където 26 от учредителите и активистите на ГЕРБ изпратиха „кърваво писмо” до председателя Бойко Борисов, с което огласиха напускане на партийните редици.
В писмото сред аргументите за крайната стъпка се заявява:”Цялата членска маса постави въпрос за отчет и отговорност след тежката ни загуба на изборите /частичен избор за кмет през есента на 2009 година /, но такъв не сме получили! Отговаря се само с псувни и бой на



Автор: Христо Христов

инакомислещи и то на публично събрание. Поведението на Каньо Радев , член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ бе хулиганско, псувайки и малтретирайки по време на събрание наш член...”.
Инициаторът на подписката, бившият общински съветник на ГЕРБ и член-учредител на партията , бизнесменът Димитър Димитров, известен с прозвището си Матадора изплака болката си с думите:”Оставаме в сърцата си гербери, но на изборите на есен ще излъчим свои кандидати за съветници и кметове в населените места. Не можем повече да бъдем заедно с хора, които имат обременено съдебно минало и неморално поведение, а в основата на работата им стои семействеността. От много време правим всичко възможно да обясним на различни нива, че с това ръководство пак ще загубим, но изглежда горе предпочитат послушни хора...”.

След побоя не мога да свиря


Лично Димитров се оказал потърпевш от гнева на съпартиеца си Радев, който в знак на несъгласие с неговите аргументи му нанесъл няколко юмручни удара по главата, дори успял да му счупи показалеца на дясната ръка. Скандалът станал пред очите на бившия областен лидер на ГЕРБ и настоящ народен представител Недялко Недялков, но той се направил на невиждащ и нечуващ.
.”Преди да ми счупи пръста можех да свиля на китара, а сега не мога да го прегъна...”, разказа Матодора.
Нещо повече, след побоя нелегитимното в онзи момент ръководство на партията взело решение да изключи жертвата. Това станало през лятото на 2009-а, а решението на Изпълнителната комисия му било сведено по телефона чак през есента на м.г. от новия областен лидер, народния представител от ГЕРБ Живко Тодоров.
„Искрено се зарадвахме когато Тодоров бе утвърден за областен председател, казахме си, че е  младо момче и няма да се поддава на интриги, но се оказа че много лесно го излъгаха старите вълци...”, ожали се Димитров.
Като бизнесмен той не можел да приема факта, че и в старото и в новото ръководство е запазен адашът му Димитър Димитров, който заради злоупотреби бил уволнен от поста на административен директор в държавното „Мини Марица изток” ЕАД-Раднево.
Отцепниците от управляващата партия смятат, че в момента се извършва „пълзящ преврат”, приемали се по неясни критерии нови хора, за да бъде издигната кандидатурата за кмет на настоящия градоначалник д-р Юлиан Илчев. Който дори не бил член на партията.

Не на местните депутати!

„Търпението ни се изчерпи. Ние казваме НЕ! На тези депутати и местни ръководители, които ползват властта и положението си и създават партийни структури в подкрепа на личните си интереси и властови позиции!”, се казва още в текста, носещ белезите на класическото писмо на донските казаци до турския султан.
От официалното ръководство на ГЕРБ-Раднево контрираха с подписка в подкрепа на себе си и областния председател, където личат имената на  88 души. Председателят на структурата д-р Румен Йовчев отхвърли обвиненията в семейственост на партията с аргумента, че точно напусналите я били родственици. Част от напусналите дори не били членове на партията. Нямало било все още решение и за кандидаткметската кандидатура, макар сегашният градоначалник, д-р Юлиан Илчев да бил в добри взаимоотношения с двамата съветници от ГЕРБ.
„Рано е да се говори за кметски кандидатури, има си процедури, съгласно които на ИК ще бъдат изпратени три имена!”, заяви д-р Йовчев, без да коментира причината за неочаквано „стоплените” взаимотношения между независимия наследник на трагично починалия радневски кмет Нончо Воденичаров и раздиращата се от вътрешни противоречия местна организация.
Според запознати точно в името на бъдещото му издигане от ГЕРБ преди Нова година кметът д-р Илчев е освободил без предизвестие двамата си заместници и е влязъл в остър конфликт с групата подкрепящи го съветници „Възраждане за Раднево”.Който доведе и до нейното разцепване.
Броженията сред партийната структура са причините премиерът Борисов и вицепремиера Цветанов упорито да заобикалят района, макар там да е съсредоточена на практика цялата ни енергетика, коментират местните наблюдатели.
Очаквайте аналогичен скандал скоро и в Казанлък, пророкуваха тамошни активисти, недоволни от народния си представител Емил Караниколов, който кадрувал безапелационно. Под черджето засега били замитани и броженията в ГЕРБ-Стара Загора между групите на ексобластния председател Недялко Недялков и наследника му Живко Тодоров. И двете бомбардирали централното ръководство с доноси , но Тодоров имал предимството да е член на Изпълнителната комисия.



Напусналите са семейно свързани и са от село Полски градец, атакува общинският лидер на ГЕРБ-Раднево д-р Румен Йовчев/в средата/

В категории: Политика , Репортажи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки