Морската градина в Бургас с паметник на създателя си


Морската градина в Бургас с паметник на създателя си
Делян Иванов от „Независими“ убеди колегите си в местния парламент, че трябва да почетат Георги Духтев с монумент, снимка: Николай Недев
03 Февруари 2011, Четвъртък


По инициатива на Гинка Дянкова от групата „Независими“ в ОбС-Бургас ул. „Вълнолом“ в кв. Крайморие ще бъде асфалтирана и ще се сдобие с канализация. Това се налага, тъй като районът е заселен от 15 години, но заради безобразията на администрацията, не е било предвидено изграждане на съответната инфраструктура. В резултат жителите преминават през кал и боклуци, за да стигнат до дома си.



Автор: Тихомир Смоленов

На изминалата сесия на местния парламент предложението на Дянкова за разрешаване на проблема бе прието единодушно. Според решението на Общинския съвет кметът Димитър Николов трябва да предвиди средства за ремонт на улицата в бюджета за 2011 г.

Групата „Независими“ алармира и за това, че в най-големия квартал на Бургас – „Меден Рудник“, подлезът на бул. „Захари Стоянов“ е в отчайващ вид и е абсолютно неизползваем. Оказа се, че администрацията на кмета за пореден път е пренебрегнала решение на Общинския съвет, прието още през януари 2009 г., според което е трябвало да бъдат предвидени средства за почистване и ремонт на съоръжението. Сега патриотите направиха нов опит да накарат градоначалника да си свърши работата. Предложението им за благоустрояване на подлеза отново бе прието, с надеждата този път то да не остане само на хартия.

На сесията бяха обсъдени и няколко докладни за изграждане на нови паметници. Монумент на големия бургаски писател и поет Петко Росен ще бъде издигнат в едноименното училище в града, отново след предложение на родолюбците в Общинския съвет. Благодарение на юриста Делян Иванов от „Независимите“ е напът Морската градина да се сдобие с монумент на собствения си създател Георги Духтев. В града на шега вече сравняват парка край морето с гробище, заради огромния брой паметници там, но всички съветници се съгласиха, че е редно

да бъде почетен и човекът, сътворил този прекрасен шедьовър на парковото изкуство.



В категории: Бургас , История , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки