Палатките трайно замениха съборените апартаменти в Ямбол


02 Декември 2010, Четвъртък


Сто и петдесетима палаткаджии от разрушения блок 20 в ямболския комплекс „Райна княгиня” вече са сменили адресната си регистрация и по документи се водят на ул. „Марица“ 9. Това се наложи, тъй като циганите бяха заплашени, че ще им спрат помощите. „Регистрирахме се, какво да правим. Но продължаваме да живеем тука, в палатката. Питаш ли ма – вода до колене става, като завали дъжд... Кога ще ни дадат жилища, не знам”, разказа пред вестника Калина Асенова. Тя допълни, че



Автор: Дияна Бончева

миналия месец нейна приятелка, която също живеела доскоро на палатка, родила мъртво бебе. Възрастен човек пък починал след инфекция, получена от района, допълни и Асен Христов.

На поляната край съборения блок все още има 12 палатки с около 120 души, от които близо 50 са деца. Няколко семейства, за да избягат от постоянните наводнения, са преместили палатките си на връх Боровец. Други са се прехвърлили по дигата в т. нар. „забравен град”, където мизерията е още по-голяма. В Елхово пък върви слуха, че циганите от ямболския блок 20 ще бъдат преместени в техните казарми.

Заповедта на кмета Георги Славов за събарянето на блок 20 беше отменена от Административен съд – Ямбол. „Естествено, че ще обжалвам”, каза той.

Тринадесет общински съветници пък внесоха в канцеларията на местния парламент искане за сформиране на Временна комисия, която да анализира действията на кмета Георги Славов за събарянето на блока и евентуалния размер на щетите, които общината ще претърпи от това. Според тях поне на този етап, заедно с обезщетенията за собствениците на 53-те частни жилища в бившия блок 20 и стойността на 145 общински апартамента, размерът на вредите ще стигне 3 млн. лв.



В категории: Новини , Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки