Пречистване на организма със сок от цвекло


Пречистване на организма със сок от цвекло
21 Ноември 2010, Неделя


Сокът от червено цвекло съдържа голямо количество витамин А, натрий, калция, хлор, витамин В6, сяла, желязо и калий. Тъкмо затова той се счита за мощно очистващо организма средство. Неговото въздействие е толкова силно, че често може да предизвика сърцебиене, повишаване на температурата, парализа на гласните струни и пр. и по тази причина се препоръчва да се употребява в умерени количества и смесено със прясно изцедени сокове от други зеленчуци като



Автор: Димитър Спасов

моркови, ябълки, краставици и др. Като лечебно средство, сокът от цвекло се употребява най-вече при анемии, атеросклероза, менопауза, кожни заболявания, отслабване на зрението, обща слабост, проблеми с черния дроб и бъбреците и свръхнормено тегло. Комбинацията между цвеклов сок (¼) и сок от моркови (¾) в количество от 200 мл. се явява отлично средство срещу алергични прояви. Освен това тази смес като цяло тонизира организма и притежава общоукрепващи свойства.

Разреденият с вода сок от червено цвекло се използва за стимулиране работата на черния дроб.

Не се паникьосвайте, ако здравословното питие от този зеленчук оцвети в червено урината и изпражненията. Това е напълно нормално следствие от неговото действие.

За лечебни цели може да се използват и свежите зелени листа на кореноплода, които са богати на каротиноиди и минерали и затова е добре и те да се изцеждат и прибавят към зеленчуковата смес.



В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки