В Бургас и червени, и гербери ухажват Альошата


В Бургас и червени, и гербери ухажват Альошата
Предишната администрация, управлявана от БСП, осветяваше с мощни прожектори бургаския Альоша, ГЕРБ пък ще го реставрира, снимка: Николай Недев
06 Ноември 2010, Събота


Докато в Димитровград запретнаха ръкави да материализират отколешната идея за мемориален парк на комунизма, където да се стоварят всички символи на тоталитарната епоха, в Бургас местната администрация реши да ремонтира Паметника на съветската армия, по-известен като Альоша. За срам на бургазлии, това е най-големият монумент, който на всичко отгоре е разположен в самия център на града. Тоталитарният символ е започнал да се разпада, като бронзовият



Автор: Лъчезар Лисицов, lisicov@desant.net

войник с вдигнатата победоносно ръка има опасност да се срине върху минувачите.

Вместо да помислят за демонтаж на съоръжението обаче, бургаските общинари, редовно го почистват от графитите върху него. Сега дори смятат да го реставрират, макар че единствените, които продължават да отдават почит на истукана, са членовете на оредялата секта на бившите комунисти.

Общината води преговори за спонсорство на ремонта с местната рафинерия „Лукойл“, управлявана от тоталитарното отроче Валентин Златев, който е най-близък приятел на премиера Бойко Борисов. Руската компания дори вече се е съгласила да дари 10 хиляди лева, похвали се за зам. кметицата по културата Йорданка Ананиева.

А защо, вместо да се харчат залудо пари, за да се поддържа изкуствено живота на каменния солдат, бургаският кмет не последва жеста на старозагорския си колега и не „командирова“ Альошата към бригадирския Димитровград?!



В категории: Бургас , Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки