На кого сте слуга, herr Цветанов?


На кого сте слуга, herr Цветанов?
Министър Цветанов позира с логото на М-тел, сякаш не носи рекламен надпис, а орден
19 Октомври 2010, Вторник


Докато милиони клиенти на М Тел изпадат в хистерия заради огромният гаф на австрийската компания с надписани месечни сметки, един български министър се превърна в ходеща реклама на същия този мобилен оператор. В понеделник, вицепремиерът на Републиката Цветан Цветанов, който по съвместителство и по



Автор: Фани Христозова

добрата воля на своя духовен наставник Бойко Борисов, изпълнява ролята на министър на вътрешните работи, изгря на първите страници на най-тиражните ежедневници в България, изтупан в спортен екип, с апликация на логото на МТЕЛ.

Г-н Цветанов, ни информира официозната преса, участвал в 28-ото издание на Софийския маратон, който според очевидци заради участието на ВИП персоната приличал по-скоро на романтична разходка в парка, отколкото на значимо спорто събитие за какъвто бе набеден. Макар заради скромното представяне на вътрешния ни министър в 3,2 километровия пробег, официозите да спестиха резултатите и класирането му.

Във физкултурните прояви на Цветанов на пръв поглед няма нищо лошо. Друго предизвика гнева и на българите - надписът с логото на "лидерът на телекомуникационния пазар у нас", поставен върху гърдите му, точно на сърцето му буквално втрещи милиони българи. Г-н Цветанов позира пред фотообективите с широка усмивка, и с гордо изпъчен с надписа М Тел, сякаш това не рекламно лого, а орден, при това най-високо държавно отличие.

На г-н Цветанов искаме да припомним, че М Тел е частна компания, при това не българска, а австрийска, че трупа баснословни печалби на гърба на изтерзания електорат, че милиони потребители подготвят колективен иск срещу компанията заради убийствените месечни такси, най-високи в цяла Европа. Специално за Цветанов, искаме да подчертаем, че той е министър на вътрешните работи на същата тази държава и би трябвало да е слуга на народа си, а не на частна компания, и вместо я рекламира, трябва да я разследва наред с останалите кожодери от телекомуникационния ни пазар за картел. Вицепремиерът или забравя за тези си задължения, или пък толкова му капацитета.

Предвид интелигентността на читателите ни, ще спестим коментарите за капацитета на министър Цветанов. За нивото му е показателен примера с възмутителната му изява в Брюксел, когато в присъствието на евродепутатите оскърби целия български народ с думите си, изказани от най-високата трибуна: "Съжалявам, че България беше лош пример в разширяването на ЕС, но се надявам, че такива грешки няма да бъдат правени занапред".

Г-н Цветанов, приемането на България в Европейския съюз е резултат от 20 годишните усилия на народа на същата тази държав, на действия на държавниците ни, които успяха да убедят, депутатите от 25 парламента в Европа, които гласуваха за членството на страната ни, че мястото на България, не е в задния двор. И подобни думи са са меко казани политически некоректна и обида към всички българи. Министър Цветанов, да унижите България, пред европейските институции, в комунално битов стил, не е като да ви поканят на гости, а след това да кажете: Благодаря ви за гостоприемството, но допуснахте огромна грешка“, В случая вие унижихте достойнството на един народ.

 



В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки