Зам. кмет от СДС се изгаври с общинските съветници в Бургас


Зам. кмет от СДС се изгаври с общинските съветници в Бургас
Костадин Марков (в средата) не изпълнявал решенията на ОбС-Бургас, понеже били безумни Снимка: Николай Недев
27 Септември 2010, Понеделник


Изключителна арогантност и разчистване на лични сметки с общински съветници демонстрира вчера зам. кметът на Бургас Костадин Марков по време на сесия на местния парламент.

Той излезе на трибуната и се нахвърли върху общинските съветници, проявявайки



Автор: Тихомир Смоленов

рядко срещана наглост и неуважение от страна на чиновник към избраниците на град Бургас. „Не сме изпълнили решения, тъй като има порочна практика да се вкарват докладни, чрез които съветниците се месят в работата на администрацията. И това е само, за да се задоволи на някой прищявката, която му е дошла преди той да заспи“, изцепи се Марков от трибуната, хвърляйки в пълен потрес общинарите в залата.

Това предизвика вълна от недоволство сред съветниците, които изказаха възмущението си от поведението на строителния зам. кмет на Бургас. Уплашени от упреците, кметът Димитър Николов, заместниците му и секретарят Божидар Кънчев напуснаха заседанието, заради което беше предизвикана 15-минутна почивка от водача на групата „Независими“ Валентин Касабов. След нея обаче хората на кмета отново не се появиха.

Всъщност, повод за цялата разправия беше нескопосаният отчет на градоначалника, свързан с изпълнението на решенията на Общинския съвет. „Независимите“ обвиниха Николов в лъжа, тъй като в документа били вписани мероприятия, които реално не са били проведени.

Националистите бяха възмутени, че не са поставени обезопасителни мантинели покрай стълбове на околовръстното шосе „Тодор Александров“, причинили тежки ПТП-та. Освен това не са били извършени спешни кърпежи на улици отново в разрез с решения на Съвета.

За всичко това се оказа, че е виновен зам. кметът Марков, според когото решенията били нецелесъобразни и дори безумни.

„Независимите“ поискаха ОбС да задължи градоначалника да извърши разследване за безобразията и да накаже провинилите се длъжностни лица, но предложението им беше отхвърлено, благодарение гласовете на ДПС, „Атака“ и БСП.



В категории: Бургас , Новини , Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки