„Атаки с щури имена”


„Атаки с щури имена”
09 Септември 2010, Четвъртък


Съвсем в унисон със заканите на министъра на културата, правителството излезе с нова мярка, насочена изцяло против опростачването на българския народ и изпадането му в крайно чуждопоклоничество. На редките бози, които се леят по почти всички национални телевизии, кабинетът противопоставя сериала „Атаки с щури имена”. Молим киноманите да се запознаят по-долу с краткия синопсис на филма, взет от специализиран киносайт:



Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

МВР Ентъртейнмънт представя:

 

„Атаки с щури имена”

 

един филм на Ценко Ценков

 

Сценарий: Ценко Ценков

Продуцент: Бонко Бонков

В главните роли:

Ценко Ценков – Шефа

Бонко Бонков – Големия Шеф

Статисти...

 

Шефа е ценен кадър. Най-ценният от групата на добрите. Зад привидно добряшката му физиономия, обаче, се крият бистър ум, хладни ръце и чисто сърце. (Досущ като препоръчаните от Феликс Едмундович Дзержински). Наглите са група наглеци, нагълтали се с филми за отвличанията в Мексико и прилагащи ги на практика у нас.

Една сутрин, докато главният нагъл излиза в двора по малка нужда, нахлуват статисти с черни маски и го повалят на земята. На следващия ден, докато друг главен нагъл се облекчава, също е сложен в пранги и откаран в кауша. Шефа съобщава по телевизията, че това е операция в две части Наглите, в която са задържани 25 наглеци, както и петимата най-главни нагли. Публиката е във възторг, Големия Шеф благосклонно кима.

 

Зли Факири крадат автомобилите на народонаселението. Измъченият и отруден народ плаче и псува нощем в кухнята, със скърцащи зъби, за изгубените си возила. Шефа яхва черно БМВ и повежда статистите на борба с автомагьосниците. Резултат- 2:0 за Шефа срещу организираната престъпност. Големият Шеф кима одобрително.

 

По все още недовършената Автомагистрала на Републиката плъзват Крокодили, тормозещи пътниците по нея. Екзотичните земноводни са предмет на тайни опити с тритий и деутерий в още по-екзотични села от Софийското равно поле. Консултиран от „ловецът на крокодили” Стийв Ъруин от „Анимал планет”, начело на екип от смели трапери, Шефа обезврежда и вкарва в сандъци опасните чудовища. В престрелката е убито едното от тях, при снимките загива Ъруин, прободен от шип на морска котка.

 

В тези трудни години на криза, когато всички затягат коланите, Лапачи показват невероятен апетит на територията на Петрич и София. Размерът от тяхното лапане на ДДС е над 600 000 лева, преценя Шефа и тутакси, с едно махване на десницата, ги поставя на диета в следствения арест. След няколко дни прави същото и с група Недосегаеми, които също се занимават с пране на пари и данъчни преяждания. С наближаването на лятото е отчетен фактът, че в морето край Варна са се появили Медузи. Тяхната съдба е не по-различна от тази на Лапачите и Недосегаемите. Всички отиват зад решетките, впоследствие някои излизат оттам. Големият Шеф хвали Шефа и недоволства от съдебната система.

 

Изедниците на народа са по цялата Родина, обаче! В Казанлъшко Терористи продават оръжие. Потайни Регистратори на автомобили безчинстват в София и Бургас, а Сладури продават без отчетно части за трактори в Стара Загора и Раднево.

Тотаджии въртят умопомрачителни суми от черен хазарт, Фалшификатори безчинстват по Северна България, Лихвари и Кредитори дават нагьотере пари срещу невиждани проценти, а Ямболско се отчита с Мутри. Навсякъде е хвърковатата чета статисти на Шефа, той лети пред нея и раздава пранги на нарушителите. След няколко дни повечето от тях хвърлят прангите. Шефа, заедно с Големия Шеф проклетисват по телевизията някоя си Темида, че се правела на сляпа, но си била баш оката, всъщност.

 

На фона на героичните приключения на Шефа, някак си встрани остават сериите Чиновникът, Акцизите и Дедесарите и Джамбазите и Кърлежите. Наблюдатели от независимите медии, занимаващи се с кино, обаче, изпадат във възторг и отбелязват с минимум три цели страници всеки епизод, давайки подробности в детайли кога и в кой от тях как е изглеждал Шефа – умислен, ядосан, уморен, гневен...

Първият сезон на сериала ще приключи с екшъните Алчния, Кредиторите, Мошениците, Амфетамините, Леярите, Измамниците и Шейховете. Психотропни хапчета се смесват с лукави възпитаници на леярското изкуство в „Кремиковци”, алчни изверги крадат с двата карбуратора колкотко могат, измамни копелета лъжат баби и дядовци, че внучетата им са блъснали човек на пътя и им ограбват последните хилядарки. Серия Шейховете е по действителен случай – случайно спрян за проверка българин е душен и бит от статистите. Нещо, което Главния Шеф с гордо мълчание прощава на Шефа.

 

Както си му е редът, първия сезон на сериала, приключва с обобщено, почти двучасово издание. И тук продуцентите на филма са използвали един изключително атрактивен, чисто холивудски похват – поставяне на заглавие, което моментално прилепва зрителското внимание, но няма нищо общо със съдържанието на епизода.

В Дупетата, всъщност, изобщо не става дума за анатомични части на юг от гръбначния стълб на българина, а за двата края на салама. Те са главните действащи (хм, „лица”) тук и въплъщават всичко ретроградно, задно и отпадно, което могат да възприемат от гнилата Европа местните производители на салами и изобщо всякакви съестни продукти от месо.

 

В края на серията Шефа и Изключително умореният Голям Шеф припомнят колко са се скъсали от работа и що вреден народ са заключили и отбелязват, че единствената причина по-голямата част от народа да бъде освободен и да бъде потенциален участник в следващия сезон, е подкупната и нереформирана тайнствена кьорава дама Темида (справка коя е тя – виж резюмето на серии 5-13).

 

Сценаристът и режисьор на серийния филм Ценко Ценков и продуцента Бонко Бонков дадоха пресконференция, на коята заявиха увереност, че не се притесняват от интелектуална кражба, рагистрирали са в патентно ведомство всички заглавия на епизодите и ха някой е помял да ги копира, ха го разгромят в последователни появявания по телевизията, радиото и вестниците.

Двамата показаха увереност, че въпреки финансовата и икономическа криза, няма никакви пречки снимките на втори сезон на „Атаки с щури имена” да започнат. Сценариите и кастингът за тях вече били готови.



В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки