Борисов и Кристалина нагло прилагат плана „Ран-Ът”


Борисов и Кристалина нагло прилагат плана „Ран-Ът”
Показателно за дивашкия манталитет на герберите, министър Анна-Мария Борисова уволни доктор, нарекъл чиновниците й „олигофрени“
07 Септември 2010, Вторник


Преди 20 години в България дойдоха американските икономисти Ричард Ран и Роналд Ът, изпратени от Световната банка и Фондацията на Националната камара на САЩ. След кратък престой в страната ни двамата изготвиха обстоен анализ за икономическото положение, озаглавен „Доклад върху проекта за икономически растеж и преход към пазарна икономика в България”. Само седмица след обявяването на доклада авторитетни експерти го определиха като „Програма за разорението на България”. Програма, предвиждаща бързо раздържавяване на



Автор: Велизар Енчев

всички материални активи, рязко намаляване на трудовите доходи, дехуманизация на социалното дело, тотална приватизация на здравеопазването, ограничаване на достъпа до образование и култура.

В последните 20 години българските правителства целенасочено изпълняваха плана „Ран -Ът”, наричайки грабежа, антисоциалната политика и масовото обедняване „пазарна икономика”. Изключение не направи и герберският премиер Бойко Борисов. Той обаче е първият министър-председател, който още в първата година на управлението си силово приложи плана „Ран-Ът” в здравеопазването, образованието и културата.

Борисовата сеч в науката и образованието започна с опита за ликвидиране на БАН. Последва орязване на бюджетите на висшите учебни заведения с 30 процента. Като добавим мизерните заплати на педагозите в средното образование, ненадвишаващи 250 евро, реформата на ГЕРБ се изроди в откровен варваризъм. Оперативен ръководител на операцията „Новите варвари” бе образователният министър Сергей Игнатов – ректор на издържания от Джордж Сорос „Нов български университет”.

Духът на Ран и Ът се всели и в здравното министерство, което направо спря финансирането на болниците и Бърза помощ и така обрече стотици пациенти. Показателно за дивашкия манталитет на герберите бе реакцията на министър Анна-Мария Борисова към български лекар, позволил си да нагруби здравните чиновници. Шефът на спешното отделение в ИСУЛ Владимир Атанасов бе освободен, след като в репортаж на БТВ си позволи да каже, че „в здравното министерство работят и олигофрени".

"Олигофрените от Министерството на здравеопазването да се запознаят с наредба номер 25 от 4 ноември 1999 г. за оказване на спешна медицинска помощ. В нея е записано, че право на спешна медицинска помощ имат и потърсилите сами такава, както и болните, характерът и тежестта на чието заболяване не може да се прецени”, каза пред тв репортерите д-р Атанасов. 48 часа по-късно докторът бе свален от заеманата длъжност заради „уронване престижа на болницата”.

И докато лекари, професори и учители се гърчат от безумните реформи, президентът на Световната банка Робърт Зелик изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Барозу, в което похвали кабинета пред Брюксел. Това бе уникален прецедент – ръководена от Вашингтон банка адвокатства пред Брюксел за управлението на държава-член на ЕС, следваща инструкциите на същата банка. Ето как Робърт Зелик хвали своя резидент в България, инсталиран на премиерския пост:

"...Бях истински впечатлен от бързината, с която Бойко Борисов и правителството осъществяват реформите. Министър-председателят на България се стреми да засили ефективността на съдебната система, а неговият екип се е съсредоточил върху това да се демонстрират конкретни икономически резултати от реформата на местно ниво...”

Без съмнение писмото на Зелик до Барозу е съчинено в брюкселския кабинет на еврокомисар Кристалина Георгиева – доскоро вицепрезидент на Световната банка, а днес неин емисар в евросъюза. Според анализатори в Брюксел е морално укоримо и административно противоречащо на европейските норми комисар по бедствията и авариите да посредничи между България и Световната банка в преговори за заем. С който щял да се усвояват еврофондовете. Пълен идиотизъм!

За да е напълно ясно, че герберското правителство изпълнява директивите на Световната банка за превръщането ни в африкански бандустан, да припомним основните директиви в плана „Ран-Ът”.

 

Директива №1: Къшей хляб и аспирин за бедните и

болните

„Непосредствената задача на реформата на социалното дело в България е да позволи на страната да осъществи прехода към пазарна икономика в условията на дълбока икономическа криза. През този период не може и да се мисли за запазване на досегашното жизнено равнище. То неминуемо ще спадне, каквито и мерки да се вземат. Основната задача на българското правителство в социалната област е да осигури на всички българи храна, покрив над главата и елементарно медицинско обслужване, но така че това да не попречи на осъществяването на икономическите реформи”.

 

Директива №2:Никакво увеличение на заплатите и пенсиите

„Индексацията на заплатите и пенсиите най-вероятно ще породи спираловидна инфлация, ще изключи всякаква възможност превръщане на лева в конвертируема валута и ще попречи на чуждестранните инвестиции. Индексацията няма да изпълни дори краткосрочните си социални цели. Храната и основните стоки ще станат още по-трудно достъпни. Наистина алтернативите на индексацията, които предлагаме, са болезнени, но ние смятаме, че още по-недопустими ще бъдат резултатите от самата индексация”.

Директива №3:Здравеопазване само срещу пари

„Системата на здравеопазването е пример за посредствена, но функционираща система с несигурно бъдеще. Въведете минимални такси за всички здравни услуги за хората над социалния минимум. Въведете пазарни такси за определени процедури”.

Директива №4: Без държавен контрол на цените

„Прехраната е единственият елемент в системата, който изисква радикална промяна.Особено важно е българското правителство да премахне контрола над цените на основните хранителни продукти и да въведе система за парично подпомагане на социално най-слабите слоеве. Падането на субсидиите вероятно ще предизвика политически проблеми, но само по този начин правителството ще е в състояние да отпуска необходимите средства за жилищно строителство, здравеопазване и помощи за безработните”.

  Директива №5: Пазарната икономика е несигурен рай

„Пазарната икономика, към която България се стреми, предлага чудесно здравеопазване, обилна храна, удобни жилища, високи заплати и пенсии, но с цената на две неща, характеризиращи пазара - несигурност и пазарни цени”...

Х Х Х

Трябва да си пълен олигофрен, за да не осъзнаеш, че Борисов е първият премиер на демократична България, признаващ зависимостта си от Световната банка и прецизно изпълняващ директивите на плана „Ран-Ът”. При това има нахалството да се самооценява с отлични оценки, твърдейки, че България цъфти и процъфтява. След писмото на Зелик до Брюксел и макроикономическата оценка на агенция „Стандарт енд Пуърс”, на 29 август т.г. Борисов заяви:

„След доклада на Световната банка, сега България получава ново потвърждение за рейтинга си в положителна перспектива и от друга рейтингова агенция. В условия на остра икономическа криза, това е най-доброто потвърждение за перспективата на икономическата политика, която води нашето правителство. Приканвам още веднъж всички, които искат България да има положителна икономическа перспектива, да подкрепят нашата политика”...

И кое е грандиозното постижение на Борисов, което трябва да бъде подкрепено? Така оценява живота на българите най-ново проучване на „Евробарометър”, проведено във връзка с Годинатата за борба с бедността в Евросъюза: Сред европейците за най-бедни се смятат българите. 60% от жителите на тази балканска страна се определят като бедни и едва 8% смятат, че са състоятелни хора. С брутен вътрешен продукт от около 93 милиарда долара, което прави около 12 900 долара на човек, България е предпоследна в ЕС. Заплатите на лекарите, учителите и научните работници в България са по-ниски от трудовите възнаграждения на техните колеги в съседни балкански страни, които са далеч от членство в Европейския съюз – Сърбия, Македония, Албания и Босна и Хереговина.

Кога ли народът ще изтрезнее и ще поиска сметка от Бойко Борисов и Кристалина Георгиева за мръсните им игри със Световната банка? Кога ли ще свърши пиянството на този народ? 



И докато лекари, професори и учители се гърчат от безумните реформи, президентът на Световната банка Робърт Зелик ни похвали пред Барозу

В категории: Разследвания , Анализи , Коментари , Горещи новини

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
Michael luis
22.01.2022 23:07:04
0
0
Здравейте

Искам да знаете, че ние сме известни хакери, които успешно хакнаха празни карти на банкомат, които могат да теглят пари в брой от всеки банкомат навсякъде по света. Това стана възможно благодарение на нов софтуер, наречен "TYUPKIN", който беше изобретен от моя екип от технологични хакери. След като разработим тази карта, ние я разпространяваме, за да подобрим живота на хората и да им осигурим по-добър стандарт на живот. Тези карти бяха заредени с $600 000 USD всяка и имаме ограничени наличности. Тези карти ще бъдат ваши, ако отговаряте на критериите, съдържащи се в тях. За да продължите с доставката на тази хакната АТМ карта, моля, свържете се с мен на darkerwebcoinbase@gmail.com
5
Scot Licon
07.07.2015 01:14:13
0
0
здравствуйте

Мы предлагаем частные, коммерческие и персональные кредиты ставки очень низкие темпы лишь на 3,4% в год до 32 лет амортизации в любой точке мира. Мы предлагаем кредиты в пределах от $ 500 до $ 500,000,000.00

ПРИМЕЧАНИЕ: максимальное количество у нас кредитовать составляет $ 500,000,000.00 в следующем валюты: Единый государственный долларов, Европы и Великий британский фунт стерлингов (GBP).

Наши кредиты хорошо застрахованы на максимальную безопасность является нашим приоритетом. Вы теряете спать по ночам, беспокоясь, как получить законное кредита кредитор? Личные кредиты надежный контакт (доверительный) теперь специалисты, чтобы помочь остановить плохой кредит найти решение, что победа наша миссия.

E-mail: scotlicon@gmail.com

Все права защищены Реклама на сайте менеджер
Copyright © 2015
4
Francis Dylan
06.07.2015 06:56:03
0
0
Здравейте,
Имате ли нужда от спешен заем в размер на 3% срок на погасяване до 30 години. моля: попълване вашето име, СУМА, продължителност, държава и телефон # VIA: kivaloanservice@yahoo.com
  С уважение kiva.org
Francis Dylan
3
kiva loan service
04.07.2015 01:55:12
0
0
Здравейте,
Имате ли нужда от спешен заем в размер на 3% срок на погасяване до 30 години. моля: попълване вашето име, СУМА, продължителност, държава и телефон # VIA: kivaloanservice@yahoo.com
  С уважение kiva.org
2
Иван Митев
06.05.2011 20:24:45
1
0
„Планът Ран-Ът” е добронамерен, но неговите автори нямат знания за наличност (от 1716 г.) на световна държавна финансова грешка и същият е направен при условия на продължаване на това никому ненужно непълноценно държавно управленско поведение.
Именно поради наличието на тази държавна финансова грешка - налични са милиарди никому ненужни държавни разходи, които се правят заради тази държавна финансова грешка. Също така има и пропуснати пазарни бюджетни приходи. Заради грешката се развиват икономически и социални диспропорции и се достига до криза.
Също така, при условия на запазване на тази грешка – съответното правителство, колкото повече работи – толкова по-лоши управленски резултати постига.
При наличие на държавната финансова грешка – съответното правителство е обречено на сигурен политически провал.

При ползване на знания на „Ресурси М” ще се премахне сегашната особено важна причина за криза. След премахване на досегашния непълноценен начин на държавно финансово управление ще се осъществи полезен световен икономически ефект за над 10 000 000 000 евро за денонощие.
Доказателство: Например при Р. Гърция и/или при Р. Португалия само до 24 часа след начало на премахване на тази никому ненужна държавна финансова грешка ще се получи конкретен полезен обществен ефект, изразяващ се в намаления на никому ненужни държавни разходи и наличие на допълнителни пазарни държавни бюджетни приходи и ще е започнало успешно излизане от криза.
1
Artemios-Venturis
22.01.2011 19:02:34
1
0
Не разбирам защо лекарите се определят като социално слаби. Моето Джи Пи за няколко години си купи апартамент, обзавеждане за него и две нови коли. За други само съм чувал, че през 3 месеца сменят автомобил. Та ако това се постига с ниски заплати, аз съм си направо клошар с моите 500 лева от не лек труд и стрес. Имам и въпрос: Познавате ли пациент, който е получил касова бележка от своето Джи Пи за такса преглед?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки