Отбелязваме турския геноцид над българите


Отбелязваме турския геноцид над българите
Факелното шествие започва на 17 май в 20:30 часа на площад „Тройката“ в Бургас - Снимка Николай Недев
14 Май 2010, Петък


За първи път у нас ще бъде отбелязан Денят на турския геноцид над българския народ. Това ще се случи на 17 май в Бургас, благодарение на местните патриоти от общинския съвет.
При обсъждането на бюджета за 2010 г. обаче се разбра, че датата не е включена в културната програма на общината и не са отделени средства за нея, въпреки решението на местния парламент от миналата година. Делян Иванов от групата на Независимите поиска това да бъде поправено, но управляващото мнозинство на ГЕРБ и „Атака“ по неясни причини отхвърли предложението му.


Автор: Десант

Все пак след многократни настоявания на патриотите Общината се принуди да изпълни решението на ОбС-Бургас, благодарение на което събитието вече е включено в културната програма и ще бъдат отпуснати средства за него.
От групата на Независимите се надяват денят на геноцида срещу българите да стане национален, за което е нужна санкция на парламента. Датата 17 май не е подбрана случайно. Тогава е извършено Баташкото клане – едно от най-трагичните събития в историята на България.
Националистите призовават всички да се включат в мероприятията, организирани съвместно с Община Бургас, които започват в 10 часа със заупокойна молитва в църквата „Св. Св. Кирил и Методий”. В 16 часа в храма „Св. Атанасий” - гр. Българово също ще има молитва в памет на убитите българи и гърци, а в 16:30 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя при костницата там.
Последното мероприятие започва в 20:30 часа на бургаския площад Тройката, откъдето ще тръгне факелно шествие с маршрут ул.”Александровска” - ул.”Богориди” - до сцена „Охлюва”.


В категории: История

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
геноцид симеонов
17.05.2010 20:31:02
0
0
[tongue]абе голям кич беше този нищожен парад с факли; жалко, че такива се подиграват с паметта на умрели хора. уж"независимите" /вероятно от главния си мзък?/ искат да влязат пак в ОбС и кампанията им почва отсега. долно, мръсно, подло политиканстване и гавра с героите на българия.
5
овчаря
16.05.2010 19:51:18
0
0
Само не разбрах какви патриоти са тия "независими" мекерета избрани и платени от в.симеонов?
4
Християнин
16.05.2010 14:27:29
0
0
Един е Дяволът и Мохамед е неговия пророк.
3
stoyo vartolmeev
16.05.2010 13:55:22
0
0
клането е извъшено от българи-помаци обаче, и по това време турция още не съществува . има османска империя. а да търсиш отговорност в една огромна метрополия е празна работа, вятър в платната на "независимите" обаче.
2
васко
15.05.2010 03:58:42
0
0
Какава АТАКА , какви пет лева?
1
sisi
15.05.2010 03:45:08
0
0
Браво на Бургас те се оказаха наистина достойни българи с будна съвест който не се прекланят . Тази идея една от най хубавите и дано и другите общини я поемат да има геноцид над българите от Турция и баташкото клане е факт и история която не трябва да се забравя никога а трябва да се прекланяме на този ден пред това мрачно и гнусно събитие което е направило навремето Турция и би трябвало да го признае но как да го признае като самите наши политици който ни управляват не го признават и обяват официално.Браво бургазлии вие сте достойни българи наистина.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки