Забраниха на магистрати да коментират делото Лечков


Забраниха на магистрати да коментират делото Лечков
Така издържан в карирана риза и мокасини, бившият футболен национал и вече бивш кмет на Сливен Йордан Лечков пристигна в Бургаския апелативен съд - Снимка: Николай Недев
07 Май 2010, Петък


Съдиите в Бургас получиха депеша да ограничат нерегламентираните си контакти с медиите и да сведат разговорите си с представители на четвъртата власт само до официални изявления и пресконференции. Ветото било наложено от София, научи ДЕСАНТ. Разкритието бе направено от магистрати, естествено, извън протокола, малко след като  състав на Бургаския апелативен съд с председател Георги Кошничаров отстрани окончателно от поста му кметът на Сливен Йордан Лечков за далавери с обществени поръчки.


Автор: Фани Христозова

Срещу бившия футболен национал са повдигнати точно седем обвинения - всички те свърази със престъпления по служба, злоупотреба със служебното положение, неправомерно разходване на бюджетни средства, съставяне на документи с невярно съдържание. Зам. шефът на Бургаската апелативна прокуратура Любомир Петров обвини Лечков и в опити за оказване на натиск върху свидетели. Лечков е отправил и директни заплахи срещу зам.кмета по строителството Зорница Алексиева,  която впоследствие и уволнил, понеже по собствените му думи имало несъгласие с водената от нея политика на работа. Всъщност Алексиева изхвърча от поста, понеже не изпълнявала разпорежданията му. "За седем години не съм повишавал тон на мой служител, камо ли да заплашвам", контрира Лечков. Доводите му не се сториха убедителни на магистратите в Бургас и те потвърдиха решението на колегите си от Сливен, които седмица по - рано решиха, че има достатъчно доказателства за отстраняването му от поста, за да не пречи той на разследването.   



В категории: Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки