Една година с "Десант"


25 Април 2010, Неделя


Имат думата читателите
Макар че „Десант“ заяви съществуването си на вестникарското поприще само преди една година, той вече се радва на хиляди свои почитатели и ревностни абонати. Въпреки все още крехката си възраст, много са хората, които повярваха в неговата решителност да се бори и изобличава със силата на словото безобразията на местната власт и държавните институции,  социалната неправда, далавераджийството на докопалите се до властта самозабравили се управници, изплъзващите се от справедливо възмездие престъпници и т. н.



В същото време „Десант“ се превърна в свещенна територия на родолюбието и патриотизма, предоставяйки широка трибуна по страниците си за просторни ретроспекции на нашата историческа памет, припомняйки смелостта и подвизите на националните ни герои, както и достойните моменти и събития от героичната българска летопис. Равносметката за това какво всъщност сме постигнали, естествено я правят нашите читатели. Нека им дадем думата.

„Всеки петък започвам деня с „Десант“
„Десант“ се появи скоро във великотърновския регион и понеже вестникът е с патриотична насоченост, а аз съм историк по образование, силно ме привлякоха съдържанието, тематиката и материалите в него. Много е похвална идеята ви за разиграването на викторина с исторически въпроси – това провокира хората да търсят повече информация по темата в историческите справочници, учебници и енциклопедии. Огромен плюс е това, че книгите, които раздавате като награда, са български. Ще бъде интересно, ако поддържате една поредица за българите, които живеят извън пределите на родината ни. Хубаво е също във вестника да публикувате четиво с продължение от брой в брой. Знаете сега колко са скъпи книгите и на много хора не им е по джоба да обновяват библиотеката си. Така ще поддържате и интереса на своите читатели, които ще очакват с нетърпение всеки следващ брой. Вашият вестник е коренно различен от другите. Личи си професионализма на работещите в него журналисти и че те търсят по-достъпен начин да представят проблемите пред читателите. Със сигурност ще продължа станалата вече традиция всеки петък да започвам деня с вашето издание. Пожелавам на екипа нови житейски и професионални успехи и все по-голяма читателска аудитория“.

Стефан Любомиров Узунов
с. Поликраище
общ. Горна Оряховица
ул. „Васил Левски“ 105

Задавайте по-трудни въпроси
“Много съм доволен от вашия вестник. С интерес го чете и синът ми, който е известен бизнесмен в окръга, а също и снахата, и жена ми. Иска ми се обаче да има повече занимателни и развлекателни страници. Участвам редовно в патриотичната ви игра, но въпросите в нея ми се струват прекалено лесни. Хубаво би било, ако започнете да поставяте на читателите си по-трудни задачи“.

Атанас Димитров Петров
гр. Несебър
ул. Еделвайс“ 8

Не се страхувате да пишете истината

„Въпреки че пишете повече за проблемите в Сливен, Ямбол, Варна и други региони, но не и за Кърджали, все пак има много интересни статии. Аз чета вашия вестник от край до край.  Не се страхувате да пишете истината. Първоначално се абонирах за половин година и въпреки че от 1 юни ще се преместя да живея в друго населено място, твърдо съм решил да продължа абонамента си до края на годината“.

Тодор Стефанов Стоянов
 гр. Кърджали
бул. „Сан Стефано“ 26

Харесвам интересните ви исторически материали
„Вестникът ви е много интересен, с много хубава цветна илюстрация по различните теми. Аз отговарям за пенсионерския клуб в града и нося „Десант“ в него, където много хора го разглеждат и прочитат. Много съм доволна, че съм ваш абонат. Чета всичко, каквото публикувате. Страшно ми харесват историческите материали. В последния брой например любопитна ми беше статията, от която научих интересни данни  за атентата в църквата „Света Неделя“.

Иванка Атанасова Христова
гр. Шипка
общ. Казанлък
ул. „Кольо Аджара“ 15

Напипвате точно горещите теми
„Бих казала, че „Десант“ е много обективно критичен вестник. Учудвам се на смелостта на журналистите, които го списват. Харесват ми статиите и анализите, които засягат проблемите в национален мащаб. Напипвате много точно горещите теми. Добре е, че още има такива журналисти, които не са се продали и които открито пишат за всички далавери и нередности, които стават в родината ни. Такова блато е нашата държава, че вече почти съм се отчаяла, че нещо може да се оправи“.

Павлина Николаева Сербезова
гр. Севлиево
ул. „Никола Дабев“ 17




2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
yana 75
28.04.2010 08:34:02
0
0
[popinpopout]
време е вестникът да си направи собствен форум. там ще се даде на заитересованите читатели , възможност за по-широк диспут . форум , в които да се влиза с регистрация , тъи като при сегашния формат на коментиране се злоупотребява с никовете.
1
Георгиев
28.04.2010 00:16:16
0
0
Пожелавам на Десант и СКАТ да са сплотени и единни и дано това което писаха в блог. бг, че Катя Касабова е уволнена от Валери Симеонов не е вярно!
Не искам да повярвам...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки