Подхвърлиха наркотик на партиен лидер?


Подхвърлиха наркотик на партиен лидер?
Атанас Терзиев
17 Март 2010, Сряда


Председателят на партия ДЕЛА Атанас Терзиев е станал жертва на организиран заговор за дискредитиране, подготвен от мафиотския кръг около кмета Николай Димитров, братя Диневи, Алексей Петров и Марчело Джотолов. Това се казва в декларация, разпространена от ръководството на партията.
Днес, 17 март,  в 14 часа на път за болницата във Варна, където била съпругата му, Терзиев е бил спрян от патрулен автомобил в центъра на града. Съобщили му, че по сигнал трябва да бъде обискиран. По време на обиска в багажника на колата му са открити няколко пакета с неясен произход и съдържание, които са му били подхвърлени, твърдят в прессъобщение на партията.


Автор: Лъчезар Лисицов

„Убедени сме, че този нагъл опит за опетняване на името на един доказано честен политик, отговорен бизнесмен и предан съпруг като Атанас Терзиев е в резултат на разкритията за злоупотребите и намесата на престъпни групировки в управлението на община Несебър. Подобна организирана акция явно показва, че групата около Алексей Петров все още е проникнала в държавните структури и продължава да бъде активна.
Настояваме ръководството на МВР да вземе активно участие при изясняване на фактите и обстоятелствата около случая в унисон с досегашните си действия срещу организираната престъпност.
Изразяваме готовността си да се противопоставим на тези нагли действия с всички законни средства и да противостоим още по-твърдо срещу всички престъпни кръгове, управляващи общината“, се казва в декларацията.
От община Несебър до 16,50 часа нямаше изявление по разпространената до медиите информация. Кметът Николай Димитров не си вдигаше телефона.
Телефонът на Терзиев пък беше изключен. Възможно е съдържанието в пакетчетата да се окаже наркотик и в момента той да е задържан, притесняват се от ДЕЛА.Партията има трима общински съветници, начело с Терзиев. Те са единствената опозиция на кмета Николай Диметров и оформеното около него мнозинство, което се крепи от сдружението МОРЕ на братята Динко и Йордан Диневи.
Терзиев има частна парти агенция, има дялово участие в хотел в Слънчев бряг, той е президент и на местния мотоклуб. Има две деца, никога не е регистриран за противообществени прояви.
ДЕЛА беше създадена от бизнесмена Чавдар Александров за участие в местния вот 2007 г., но той стои в сянка. Атанас Терзиев е най-близкият му приятел. Откакто се държи като опозиция, името му се спряга като бъдещ кандидат за кмет.
Веднага след ареста на Алексей Петров и наказателната му бригада в началото на февруари, „Десант“ пръв публикува дискредитираща снимка на несебърския кмет Николай Димитров с Марчело Джотолов. Заради това от ДЕЛА поискаха незабавно оставката му.

текст под снимката:
Заради тази снимка от вота 2007 г., Терзиев поиска оставката на кмета (вторият вдясно), първият е Марчело Джотолов, който открива предизборната му кампания през 2007 г.  



В категории: Политика , Общини , Разследвания

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
мюрето
21.03.2010 07:59:54
0
0
Корумпираните катаджии са срам и позор за МВР.Офицер БАЙЧО ЖЕЛЯЗОВ и автоконтрольор АНГЕЛ ГОШЕВ ИВАНОВ от КАТ-БУРГАС нямат място в системата.На такива в колата им винаги трябва да има камера за видеозаснемане.Министър Цветанов и Инспектората на МВР отдавна трябваше да се позанимаят с тях,но с проверка от София,а не на местна почва,където се замитат следите
1
мюрето
21.03.2010 07:57:03
0
0
Корумпираните катаджии са срам и позор за МВР.Офицер БАЙЧО ЖЕЛЯЗОВ и автоконтрольор АНГЕЛ ГОШЕВ ИВАНОВ от КАТ-БУРГАС нямат място в системата.На такива в колата им винаги трябва да има камера за видеозаснемане.Министър Цветанов и Инспектората на МВР отдавна трябваше да се позанимаят с тях,но с проверка от София,а не на местна почва,където се замитат
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки