Гонят митничари за връзки с мафията


Гонят митничари за връзки с мафията
Освен като митничар Георги Виделов (вляво) е известен в спортните среди и като футболен съдия
09 Ноември 2009, Понеделник


Таен списък за уволнения „взриви“ РМД-Бургас
Апокрифен списък на митничари, предложени за уволнение, буквално взриви Регионална митническа дирекция – Бургас.  От десетина дни основната тема на всички ГКПП-та в района е кои са хората, които ще бъдат изритани от системата и по какви критерии.


Автор: Севдалина Пенева

Предупреждаваме колегите от останалите медии, че при ползване на текста, части от него и от снимковия материал, позоваването на www.desant.net е задължително

Шпионският скандал стигна до своята кулминация в края на миналата седмица, когато стана ясно, че набелязаните за изгонване са общо 81 на брой, а поне 60 процента от тях работят на митнически пункт Елхово.
Според плъзналите слухове в РМД автор на „предложението за сктруктурна реформа в митниците“ е временно изпълняващия длъжността шеф на местната дирекция Георги Виделов.
От „задълбочения анализ“, с копие на който разполага и „Десант“ става ясно, че ще бъдат прекратени трудовите и служебни правоотношения на митнически служители, които:
1. са с образувани или влезли в сила наказателни производства, както и такива, за които има основателни съмнения за корупционно поведение или доказани връзки с престъпни среди, които подпомагат контрабанден превоз на стоки и които съдействат за митнически измами;
2. Митнически служители, на които имотното състояние (автомобили, апартаменти, къщи, магазини, парични средства...) и стандартът им на живот не отговарят на реално получените от тях и декларирани доходи;
3. Митнически служители, които са с адресна регистрация извън територията на Бургас и ежедневно пътуват стотици километри или живея в скъпи и луксозни жилища на квартира с висок наем в Бургас, Несебър и Илхово;
4. Митнически служители, които са в близки роднински връзки (ЗКИ) както в РМД, така и с други служби, пряко свързани с работата на Митницата;
5. Митнически служители, които са уволнени основателно и в последствие върнати на работа... и др.
Критериите са общо 13, някои от които будят откровен смях. За уволнение, например, ще бъдат предложени и такива служители, които „имат малки възможности да се развият професионално в кариерата“, „които спят по време на смяната или се крият“ или „системно не ходят на работа“.
В анализа е посочено още, че няма да се прави компромис на такива, които парадират с „ходенето на лов или по заведения и екскурзии с този или онзи“, „с посрещането на скъпи гости през летния сезон и парадирането с имена на обществено известни публични личности от Общините, Областните администрации, ОДП, РГС, Прокуратура, Съд, Агенция Митници, Министерство на финансите, МВР и Народно събрание“.
От задълбочен анализ на списъка с имена става ясно, че „спящите“ митничари са основно от пункт Елхово, а на точка 1 в критериите – за връзки с мафията отговарят почти всички от набелязаните за изгонване.
Георги Виделов отрече да е съставител на скандалното предложение за структурна реформа и нарече документа „компромат“. Такива предложения валят от цялата страна, пишат ги включително и редови митничари. От всичките обаче, Агенция Митници ще подбере единни критерии, на които трябва да отговарят служителите в цялата страна. Те ще станат ясни в сряда, обясниха от АМ в късния следобед.
От там потвърдиха, че започват 15 процентни съкращения в цялата страна. В РМД-Бургас това равнява на 40 души, назначени с постоянни трудови договори по КТД. Кои ще си ходят обаче, щяло да стане ясно на малко по-късен етап.
„Десант“ разполага със списъка на предложените 81 митничари, както и с критериите, по които те са предложени за уволнение. Какво каза още по темата Георги Виделов, както и подробности около скандала, очаквайте в петък в книжното издание.


В категории: Анализи

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
vratar
11.11.2009 16:50:29
0
0
4udesno,moze bi mitnicite 6e sa kato futbolna sre6a,svirki,golove,sadii, tereni...publika?kolko sa igra4ite,ami 6om ima takiva naru6enia-za6o e priel da e na4alnik na takava sgan,te sa za sad a ne za sadia,ili ne sme ot tiah kako Siike????A az go znam kato futbolen sadia ot predi godini, moze da se e promenil, da se e razvil,da, dosta e fotogeni4en,ima i dobra kompania...vidimo[rolling]
3
лакомия
11.11.2009 13:50:47
0
0
Аз познавам Георги Виделов. Абе пич е от всякъде. Сега се е кандидатирал за директор. Гоше........ние сме зад теб.[bouncing][bouncing][bouncing]
2
llll
10.11.2009 18:30:40
0
0
ogoli yugnata granica kato si naslaga kurvite
1
Ниско прелитащ
10.11.2009 18:06:56
0
0
Бре ...
Не го бях виждал на снимка видния футболен съдия, ама като гледах какви изрусени и почти непълнолетни "фолкзвезди" ги сложи последните месеци на Лесово и си викам ... тоя е много по "тънката част", евалла.
За секретарки са идеални, за митничарки ... само смях предизвикват, ама поне явно си ги е ... поцелувал началника им. Или те него.
Ама сега като гледам снимката, с тази Ентелегентна физиономия и ... с тия пед'раските панталони ... май само са му седяли в коленете, друго няма да е свършил.
Иначе успех му желая. И с уволненията и с ... тънката част.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки