Кинолента в неравноделни тактове


Кинолента в неравноделни тактове
Залата на кметството във Виена, където беше пожънат успеха, се оказа препълнена
27 Октомври 2009, Вторник


Новият документален филм, продуциран от телевизия СКАТ, показва какви талантливи деца се раждат в България и как те жънат успехи по света

Автор: Диана Славчева

Телевизия СКАТ винаги е подпомагала изявите на младите хора. Поредният жест към талантливите българчета е спонсорирането на документалния филм „Бургас-Виена 9/8". Камерата на талантливия оператор Пламен Паскалев е запечатала в 30-минутна лента най-вълнуващите моменти от успешното турне на младежка филхармония "Бургас" при Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров" - Бургас в Братислава и Виена по повод националния ни празник. На фона на бароковите сгради в двете централноевропейски столици вълнуващите кадри проследяват пътя и концертните изяви на невероятните бургазлийчетата, изправили на крака публиката от дипломати, министри, политици и най-обикновени слушатели в най-престижните европейски концертни зали. Едни от най-трогателните моменти във филма са сълзите в очите на нашите съграждани, живеещи в двата старинни града, при звука на омагьосващия български кавал в едно от изпълненията на оркестъра. „Бургас-Виена 9/8" е пренаситен от емоции може би и поради личните вълнения, които авторката на филма Мартина Чачевска изживява покрай него. При заминаването на 33-та оркестранти и екипа за Европа, тя разбира, че ръководител на турнето ще е нейната бивша класна ръководителка от 4 до 12 клас Юлия Манукян и първата й преподавателка по музика и учителка по пиано Юлия Ненова, сега директор на бургаското музикално училище. „Този проект ми донесе самочувствие и спокойствие за бъдещето - сподели Мартина Чачевска. - Като гледах тези способни деца, се убедих, че у нас има много сериозни млади хора, а това значи, че България има бъдеще"
Аплодисментите, които филмовата лента получи на премиерата си, състояла се този понеделник (19 октомври) в Бургас, категорично подсказаха, че филмът ще се разва на голям успех сред зрителите както у нас, така и по света, тъй като ще бъде излъчен и по сателитния канал на СКАТ.


В категории: Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки