Радко Петров протестира! Обръсна глава


 Радко Петров протестира! Обръсна глава
Младото семейство Ива и Росен Петрови са щастливи, но за своята кариера автомобилният ас се чувства притеснен - Снимки автора
28 Септември 2009, Понеделник


А са нужни само няколко хиляди лева помощ, за да не се провалим на два важни шампионата


Автор: Росен Петров

Тежки дни дойдоха за родния автомобилен ас Радко Петров, изпълнителен директор на „Вромос-Жакен“. Нищо не го радва вече, ако изключим хубавата му булка Ива – състезателка по спортна акробатика, за която се ожени точно преди месец. Многократният шампион даже се обръсна нула номер, за да се усети неговият протест. Предстоят два големи старта от националното първенство,  които Петров трябва да организатора с общините Средец и Бургас, но пари няма. Обърнал го е на просия от богати бизнесмени - любители на високите скорости, ходи извънредно на работа ( той е огнеборец на летище Бургас) за допълнителни доходи, но и това не стига.
Тази събота и неделя в средецкото село Дебелт е решителният кръг от шампионата по рали крос. Спортният комплекс край селото е с хубава писта, но разходите за предстоящата надпревара възлизат на 6 хиляди лева, от които едва 2 500 лв. са гарантирани от община Средец, която е собственик на стадиона. Но поддръжката  е "завещана" на "Вромос-Жакен".
"Питате ли ме какво ми е на главата? Парите не стигат само за гарантирането на  безопасността, а мерките са задължителни заради зачестилите смъртни инциденти. Аз и колегата от клуба Яни Димов имаме шансове да се борим за титлите, но с каква мотивация ще караме?! Колите ни искат ново техническо оборудване и поддръжка, както и гориво, разбира се", разсъждава Радко Петров, той е затънал в заеми, изключил е и мобилния телефон на клуба. Не се срамува да каже, че би приел помощ от всеки бизнесмен с отворено към спорта сърце. Готов е на бартер срещу реклама.
30-годишният бургазлия  напомни, че с община Бургас са домакини на друг решителен старт от вътрешния шампионат в началото на ноември - Писта Бургас, който пета поредна година е неизменна част от спортния календара.Трасето все още не е фиксирано, липсва задължителната за целта инфраструктура. Трябва да се плаща и такса на федерацията от 1000 лева, за да се документира домакинството. Ако "Вромос-Жакен" изневери и се откаже от организацията поради финансов проблем, ще се заредят санкции и дори отнемане на лиценза.
"Уверяваме ви, че проблемът с обещаната за клуба субсидия ще бъде разрешен, причината със забавянето беше в отпускарския период“, казаха от спортния отдел на община Бургас.
сн.1 Така изглеждаше състезателят от „Вромос-Жакен“ на последното си състезание, преди да обяви протеста с бръсната глава


В категории: Спортен дух

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Вромос-Жакен
28.09.2009 18:07:42
0
0
Радко с теб сме пич.С общи усилия се постига всичко!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки