Порточанов отказва на ЦСКА заради "Нефтохимик"


Порточанов отказва на ЦСКА заради
Христо Порточанов
01 Септември 2009, Вторник


Христо Порточанов е отказал поредното предложение за работа в ЦСКА. Неотдавна бившият началник на "Нефтохимик" получил оферта от собствениците на "червените" Иво Иванов и Митко Борисов да бъде назначен за изпълнителен директор на мястото на напусналия Пенко Пенков

Автор: Кристиян Колев

Порточанов обаче отхвърлил поканата и препоръчал за този пост приятеля си Николай Ишков - бивш президент на Спартак (Варна).
 Управленската криза в Борисовата градина е факт отдавна. Още от времето на Васил Божков постът на изпълнителния директор е по-ветровит дори от треньорския. Последният успешен началник в ЦСКА на този пост беше Емил Данчев, настоящ мениджър на Митко Бербатов, който ръководеше клуба в ерата "Илия Павлов" и макар тогава "армейците" да не постигнаха големи успехи на футболния терен, продадоха десетки футболисти с огромна печалба.
 Христо Порточанов за четвърти път отказва предложение да управлява в ЦСКА, след като беше канен два пъти от Васил Божков да замести Стефан Орманджиев, а след това получи оферта и от Александър Томов. Известният с прякора си Саддам Хюсеин деятел е привърженик на "червените", но не иска да напуска родния си Бургас и затова отказва примамливите предложения. Според последните информации той бил калесан да стане почетен президент в новия "Нефтохимик1986", за да помага на старата си любов със съвети и организация, както и с огромните си контакти в БФС. Сегашните собственици на възродения тим от строителната фирма "Евробилдинг" се надявали той да им търси спонсори и ако се наложи да дава лични пари.


В категории: Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки