Общински съветник поръча отвличане


Общински съветник поръча отвличане
Улица "Крадливка" - Снимки Митко Димитров
31 Юли 2009, Петък


Студент на 24 години от Перник бил натъпкан в багажник на „Пежо“, заради 400 лева. Полицията в крайморския град скри случая от медиите

Общински съветник в Приморско поръчал отвличане на 24-годишно момче от Перник. В ранния следобед на понеделник, Стефан С. бил нападнат от двама яки младежи на централна улица в крайморския град.


Автор: Севдалина Пенева

Те го натъпкали в автомобил „Пежо“ и го откарали в неизвестна посока. Грозният екшън се разиграл пред очите на приятелката му, която веднага потърсила помощ от полицията. Час по късно похитеният е бил открит в ресторант „Фламинго“, където нападателите го откарали против волята му. Независимо, че темата е номер едно в курортното селище от 27 юли, случаят бе покрит от полицията и не намери място в ежедневната хроника на МВР.
Собственик на заведението е Кольо Попов, съветник от групата на Коалиция за Приморско, създадена от бившия кмет на общината Димитър Димитров. Попов е известен сред съгражданите си и с това, че преди няколко години обяви сина си за социално слаб, настани го адресно в сградата на общинската администрация и накрая го оземли с теренче на първа линия край морето. Където сега се извисява хотел.
До миналата седмица Стефан работил за Кольо Попов като сервитьор, но решил да напусне, заради мизерната заплата. Заедно с него си тръгнала и приятелката му, която пък била готвачка в кухната на „Фламинго“. Според запознати, шефът им побеснял, че насред сезона остава с намален персонал, затова решил да ги накаже.
„Няма такова нещо, никого не са отвличали, мъжът ми само искаше да поговори със Стефко и прати племеника си да го доведе. Нямало е насилие, само са си говорили. Стефко дължи на мъжа ми 400 лева, които взел назаем, редно беше преди да си тръгне, да върне парите“, обясни съпругата на съветника Катя  Попова. Сварихме я сама в ресторанта, мъжът й бил в Бургас, за да зарежда със стока обектите си.
Странно обяснение, предвид факта, че точно по това време в Приморско течеше редовно заседание на Общинския съвет. В залата на читалището, където се провеждат сесиите на общината, имаше само 8 от общо 11 общински съветници (за най-скандалните точки от дневния ред четете на стр.5). Сред липсващите бяха Кольо Попов и дясната ръка на бившия кмет Маргарита Серафимова (също оземлена от Димитров като социално слаба с няколко парцела за строеж на хотели и почивни комплекси – справка бр.6 на вестник „Десант“).
Заседанието на ОбС започна в 10,00 часа вчера. Десет минути по-късно залата се изпълни с биснесмени, хотелиери, ресторантьори, дошли да протестират срещу действията на Кольо Попов. Сред тях бяха и членовете на Търговската асоциация Стоян Василев, Стоян Дренков, Златин Бодуров и Бисер Маврагамов. Групата им внесе декларация за отстраняването на Попов от местния парламент, докато компетентните институции не се произнесат по случая.
„Това отвличане беляза Приморско. Недоумяваме как е възможно общински съветник да разпореди да натоварят това момче като животно в багажник на кола. Възмутени сме и от действията на тази групичка съветници, чрез които Димитър Димитров продължава да дърпа конците в Приморско. Това са едни престъпници с бели якички. Ако не вземем мерки да им се противопоставим, тези хора ще провалят Приморско като курортен град. Стават все по-нагли, защото губят почва под краката си. Бяха свикнали да взимат павилиончета, заведения без търгове. В един момент обаче попаднаха в реалния свят, в който хората си вадят парите за хляба по честния начин, няма вече за тях рушвети се овълчиха. Ето ви го и резултата – аз се притеснявам не за нас, ние сме бизнесмени, които са заплашвани, взривянани, бити, гонени, притискани. Но сме оцелели. Притеснявам се за останалите общински съветници, които направиха така, че на Кольо Попов и компания да им секне далаверата. Следващата крачка ще бъде убийство“, заяви от трибуната Бисер Маврагамов.
От името на Търговската асоциация той внесе предложение за изготвянето на нов ПУП за квартал „29 – Изток“ на самия Северен плаж в Приморско. Това е така наречената улица „Крадливка“, както я знаят в града. На първа линия до пясъчните дюни там се извисяват хотелите на „социално слабите“ Димитър Димитров, Маргарита Серафимова, Кольо Попов и на техните семейства. От асоциацията настояват терените, заграбени от тях, да им бъдат отнети в полза на общината.
Опитахме са да се срещнем с отвлечения Стефан. Поради съображения за сигурност, момчето първо бе скрито от познати в хотел в Китен. След което преместено отново в Приморско. Екипът ни отиде на новия адрес, но студентът от Перник се уплаши и не пожела да разговаряме наживо. Обясни ни, че е в шок от случилото се. Когато в началото на сезона дошъл тук да изкара някой лев, нямал никаква представа, в какво ще се забърка. „Дал съм показания в полицията. Всеки ред, който съм написал там, отговаря на истината, но не искам да ме снимате, ще имам още по-сериозни проблеми“, обясни по телефона младежът.
Според неофициална информация, похитителите, заедно с поръчителя Кольо Попов са били привикани в полицията на разпит, след което били освободени. Тяхната версия пък била, че завели бившия сервитьор при собственика на кръчмата, само да си поговорят, след което го закарали пред банкомат, от който да изтегли въпросните 400 лева.


Катя, съпругата на разобличения политик Кольо Попов от Приморско, сочи семейната собственост Кольо Попов, иначе стриктен на сесиите на ОбС, вчера не посмя да дойде. Заседанието бойкотира и колежката му Маргарита Серафимова Тази групичка съветници, която работи единствено за себе си за бившия кмет Димитров, е туморът на Приморско, който спешно трябва да бъде отстранен, казва Бисер Маврагамов

В категории: Общини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
К. Попов
16.01.2015 17:34:00
0
0
Голяма работа е вестника ви партията ви телевизията също,от мухата правите стадо слонове,по заповед разбира се.Политика искате да правите,валаста да вземате но нещо не уцелвате пропорциите,на халос отива барута ви.Та за отвлечения студент дето избяга с оборота ,.Нормална реакция на всеки нормален човек -да си потърси парите.Останалото е злоба завист и нереализирани мераци .Така политика не става ,уважаеми весникарчета,злобарчета.
2
mesten
20.10.2009 16:22:16
0
0
много се преувелича с тва отвличане наи вече от самите медии и някои местни хора .които са истенски нагли и деистват против закона а именно бисер тази нагла мутра и неговата така наре4ена тарговска асоциация от прости хора .не е имало никакво отвли4ане ама вие от десант нали само тарсите сензации и петните името на един трудолубив и честен човек като попов.и така за всичи които ще четат това хора това са лажи НЕ Е ИМАЛО НИКАКВО ОТВЛИЧАНЕ
1
местен
02.08.2009 12:17:28
0
0
Кольо Попов, дебеланата Серафимова и всички останали оядени покрай бившия кмет Димитър Димитров да си ходят от общинския съвет. Нямам място сред останалите съветници. Достатъчно крадоха, лъгаха, твориха беззакония. Ако има държава на място, сега да им вземе и хотелите и парцелите и замъците, които с крадени пари навдигаха. Нека ДАНС и комисията Кушлев ги погне, да се види откъде са придобити средствата за тези скъпи имоти.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки