Черен Спасовден за България


Черен Спасовден за България
Автобусът - Снимка Интернет
29 Май 2009, Петък


Стар „Чавдар“ помете 16 души, тръгнали на празничен събор на връх Бакаджик 
Трагедия почерни Спасовден и потопи в скръб България, със смъртта на 16 души, убити на място на пътя. Жестоката катастрофа е станала в 9.20 часа вчера. Автобус, пътуващ от хижа “Дружба” на връх Бакаджик към Ямбол, се ударил в дърво вляво по посока на движението и се преобърнал.
Жертвите в стария „Чавдар“ са две, всички останали са пешеходци, отивали на събора за Спасовден на върха. До редакционното приключване на броя сред загиналите имаше 11 жени, четирима мъже и 16-годишно момче. Тежко са пострадали още 15 души, които са приети в Центъра за спешна помощ в ямболската болница. Четирима от тях са с опасност за живота, а 11 са с по-леки наранявания - фрактури на крайниците. Осигурено е необходимото количество кръв за пострадалите.



Автобусът е превозвал 19 души от Дома за стари хора в Ямбол. Рейсът не е могъл да спре по пътя на слизане от върха и е помел изкачващите се хора.
Шофьорът е 60-годишен от Ямбол, взета му е кръвна проба за алкохол. Резултатите от нея ще бъдат готови по-късно. Направената в КАТ проверка е установила, че Чавдарът е на 30 години, а от МВР допълват, че е технически неизправен. Разпоредено е агенция „Автомобилна администрация" да направи незабавна проверка на фирмата превозвач NSI и на сервиза, където е направен последния технически преглед на автобуса.
Екип на Българския червен кръст (БЧК) пристигна на мястото на инцидента, за да оказва психологическа помощ на участниците на инцидента.
От Министерството на извънредните ситуации бе изпратено разпореждане, към мястото на катастрофата да отпътуват спешно екипи от териториалните дирекции в Бургас и Сливен, с необходимата специализирана техника. Изпратени бяха и екипи на „Пирогов” и Военномедицинска академия, за да окажат помощ на ямболската болница. Болниците в Сливен и Бургас също имаха готовност за оказване на помощ на пострадалите при необходимост.


В категории: Бургас

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки