В Габрово ще се проведе благотворителен турнир по плуване


В Габрово ще се проведе благотворителен турнир по плуване
Снимка: pmg-gabrovo.bg
12 Април 2024, Петък


Участие ще вземат близо 200 деца от 14 клуба в страната и атлети със специални потребности

Автор: Десант

На 13 април 2024 г. в Габрово Спортен клуб „Равен старт 2020” – Габрово организира Благотворителен турнир по плуване в подкрепа на Гергана Нейчева, която за втори път се бори с тежката диагноза остеосарком (рак на костите).

Националното състезание ще се проведе на басейна на Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ от 10 до 16.30 ч.

Таксата за участие в турнира е символична и е в размер на 10 лева. На входа на басейна ще има поставени кутии за дарения, където всеки може да помогне на Гери.

Събраните средства по време на турнира ще бъдат предоставени за нужното й лечение.

Идеята на турнира  е децата да се научат на съпричастност и взаимопомощ, това е първата стъпка за интегриране на децата със специални потребности в обществото.

В състезанието ще вземат участие около 200 деца от Габрово, София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Разлог, Велико Търново. Състезателната програма е разделена на две части. Сутрешна сесия, която ще бъде със състезателно демонстративен характер. Участие ще вземат около 80 деца, които ще се състезават в дисциплина 25 и 50 метра Свободен стил.

В следобедната сесия заявка за състезанието са подали най-добрите клубове в България по Адаптирано плуване, като участие ще вземат 120 деца с различни затруднения – интелектуални, двигателни и сензорни. Те ще се състезават в 5 дисциплини – 25 и 50 метра Свободен стил, 25 и 50 метра Гръб, 25 метра Бътерфлай, 25 метра Бруст и 100 метра съчетано плуване.

Ще бъдат организирани и три отборни щафети.

За всички участници са осигурени страхотни награди, а най-добрите ще получат медали, купи и индивидуални призове.

Националното състезание се организира с подкрепата на Община Габрово, Регионален център за подпрепа на процеса на приобщаващото образование – Габрово, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, д-р Иван Дошков и Спешъл Олимпикс България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки