„Лукойл Нефтохим“ дари 200 хиляди за ремонт и облагородяване на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено


„Лукойл Нефтохим“ дари 200 хиляди за ремонт и облагородяване на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено
05 Април 2024, Петък


Проектът предвижда подмяна на дворните настилки, полагане на ударопоглъщаща мека настилка, ново парково обзавеждане и комбинирани съоръжения за игра

Автор: Десант

Председателят на Управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД Евгени Маняхин и кметът на Община Камено Жельо Вардунски подписаха Договор за безвъзмездно дарение на финансови средства в размер на 200 000 лв. за ремонт, обновяване и модернизация на дворното пространство на  ДГ „Слънце“ в общинския център. 

Проектът предвижда подмяна на дворните настилки, полагане на ударопоглъщаща мека настилка, ново парково обзавеждане и комбинирани съоръжения за игра, съобразени с възрастовите особености на децата, озеленяване и мероприятия по отводняване. Ще бъде изградена и площадка за игра и обучение на децата по безопасност на движението.

Към момента във филиала на ДГ „Слънце“ в Камено се обучават 139 деца, които са разпределени в 5 групи. В двора на детското заведение са разположени 4 обособени площадки за игра на малчуганите, като само една от тях отговаря на изискванията, но вече е с нарушена цялост на ударопоглъщащата разливна настилка.

„Възприемаме този проект не само като възможност да подобрим физическата среда на детската градина, но и като шанс да създадем пространство, където децата могат да играят, учат и растат в безопасна и вдъхновяваща атмосфера“ - коментира Евгени Маняхин. 


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки