Фермерски пазар „КоренЯк” предлага българска храна в Стара Загора


Фермерски пазар „КоренЯк” предлага българска храна в Стара Загора
08 Септември 2022, Четвъртък


Посетителите ще могат да се срещнат лично с нейните производители, от които ще разберат подробности за региона, начина на отглеждане и производство на предлаганите продукти

Автор: Десант

Фермерски и занаятчийски пазар „КоренЯк” ще се проведе на 10 септември в Стара Загора. След тази дата той ще се провежда през събота на същото място до парк „Пети септември“ в близост до сградата на общинската администрация.

Посетителите ще открият на пазара чиста българска храна – млечни и местни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, яйца, юфка, трахана, мед, ядки, сладка и сокове, вино и била, билкови смеси и др.

Те ще могат да се срещнат лично с нейните производители, от които ще разберат подробности за региона, начина на отглеждане и производство на предлаганите продукти.

Изложителите ще са две категории: с постоянни щандове, присъстващи с продукцията си на пазара редовно и такива, гостуващи периодично.



Водени от желанието да си припомнят забравените вкусове от детството, организаторите информират, че предлаганите на пазара храни ще са произведени по автентични български рецепти (без консерванти, стабилизатори, оцветители и овкусители).

Ще има и няколко арт щанда, където ще могат да се закупят за подаръци ръчно изработени изделия. 

На „КоренЯк“ ще генерират по-малко еднократна пластмаса чрез стимулиране използването на многократни торби и опаковки, които се рециклират.


В категории: Новини , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки