Ново улеснение за читателите на бургаската библиотека


Ново улеснение за читателите на бургаската библиотека
Снимка: РБ „Пейо Яворов" - Бургас
12 Октомври 2021, Вторник


Те вече ще могат да връщат книгите си и да правят справки без да контактуват с библиотекарите

Автор: Диана Славчева

Две читателски вендинг машини за връщане на книги и справки са монтирани във фоайето на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас. Устройствата са съобразени с противоепидемичните мерки и дават възможност на всеки да се възползва от новата безконтактна услуга, без да осъществява контакт с библиотечните работници.

Така бургаската библиотека направи още една стъпка във въвеждането на съвременни технологии, давайки отговор на предизвикателствата на времето, свързани с опазване здравето и живота на читателите.

Всеки читател може да се обслужи сам, ако няма време или желание да посети отделите за деца, възрастни или читалните. Машините дават възможност на всеки, който не желае контакт с библиотечните работници, да се възползва от новата безконтактна услуга.

Те помагат на посетителите да върнат книгите си, а на техния тъч скрийн дисплей могат да се извършват справки за наличието на дадена книга във фонда на Библиотеката, както и да се четат дигитализираните издания на бургаския периодичен печат до 1944 г.

Вендинг машините са създадени по идея на директорката на бургаската библиотека Яна Кършийска, а тяхното изработване е финансирано от бургаската общинска администрация. Те са една актуална придобивка с оглед на ограничаване на контактите в условията на пандемията от Ковид-19.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки