Майстори дърводелци премериха сили и умения в дигиталното състезание Timmer Wood Masters 2021


Майстори дърводелци премериха сили и умения в дигиталното състезание Timmer Wood Masters 2021
29 Септември 2021, Сряда


Събраните средства от разпродажбата на уникатите финалисти ще бъдат предоставени в подкрепа на децата творци от Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“


Автор: Десант

Шестима майстори в работата с дърво премериха сили и умения в дигиталното състезание Timmer Wood Masters 2021. То се провежда за втори път и търси, открива и популяризира българските майстори дърводелци, доказвайки, че майсторството и таланта им имат място във всяко време и епоха.

Тази година участниците бяха изправени пред предизвикателството да трансформират шест стари и непотребни дървени вещи в нещо ново, модерно и различно, за да ги върнат към нов живот.

В два кръга и в оспорвана надпревара бяха избрани трима финалисти, а победата грабна Ивайло Борисов, с подгласници Никола Месалски и Иван Цекин.

Уникатите от дърво на тримата финалисти са включени в онлайн разпродажба с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени в подкрепа на следващото поколение майстори в страната – децата творци от Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“.

Всеки желаещ да притежава една от прекрасните авторски дървени вещи може да участва в благотворителната WOOD MASTERpiece разпродажба, която се провежда във Facebook канала Сръчно.

Така екипът на „Оргахим“, организатор на състезанието, иска да подкрепи таланта и развитието на децата творци, избрали за свой професионален път опазването на традиционните занаяти и интегрирането им в съвременния бит и култура.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки