За Световния ден на туризма подновиха стар маршрут в Странджа


За Световния ден на туризма подновиха стар маршрут в Странджа
Снимки: ПП „Странджа"
27 Септември 2021, Понеделник


той осъществява връзка между странджанските села Бяла вода и Калово

Автор: Десант

По повод на Световния ден на туризма, който отбелязваме на 27 септември, от Дирекцията на Природен парк „Странджа“ подновиха стар маршрут в пограничната планина.

През почивните дни преди празника, заедно със средношколци от елитни бургаски гимназии, доброволци организирани от ТД  "Насам-Натам" и част от екипа на дирекцията на ПП „Странджа“ към Изпълнителната агенция по горите маркираха и почистиха от прорастнала растителност един  близо 12-километров маршрут, осъществяващ връзка между странджанските села Бяла вода и Калово.



Световният ден на туризма се отбелязва от 1980 г. по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм (СОТ). Целта на тази инициатива е да се привлече вниманието на международната общественост към значението на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфери на обществения живот.

Република България е приета за пълноправен член на СОТ на 21 януари 1976 г. Сътрудничеството на страната ни с организацията подпомага за провеждането на държавна политика за устойчиво развитие на туризма, за следване на световните тенденции за развитие на туризма и представяне на нашата родина като атрактивна целогодишна туристическа дестинация.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки