И тази есен пещерата „Бисерна“ няма да отвори за посетители


И тази есен пещерата „Бисерна“ няма да отвори за посетители
14 Септември 2021, Вторник


Условията в природния феномен, както и ниската температура и високата влажност не поволяват ползването на маски, дезинфекцията също е невъзможна

Автор: Десант

Пещера „Бисерна“ няма да отвори за посетители заради въведените от 7 септември противоепидемични мерки и забрани в извънредната епидемична обстановка, съобщават от  Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“, където постъпват постоянни запитвания за посещение на природния феномен. За съжаление и тази есен влизане на туристически групи няма да може да се осъществява.

Условията в пещерата, както и ниската температура и високата влажност не поволяват ползването на маски от посетителите и водачите. Дезинфекцията в пещерните зали също е невъзможна. 

Пещера „Бисерна“ е със статут на обект за научни изследвания и като такъв отваря за туристи два пъти годишно според утвърден режим. Той е съобразен с биологичния цикъл на прилепите, които я обитават и които са защитен вид според Закона за биологичното разнообразие.

Пролетните и есенните месеци са позволени за посещения, но и тази година въведените противоепидемични мерки и забрани не позволяват струпване на хора и водене на туристи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки