ЦИК призна, че в Турция масово ще се гласува с хартиена бюлетина


ЦИК призна, че в Турция масово ще се гласува с хартиена бюлетина
02 Юли 2021, Петък


Това е дискриминация, спрямо българите у нас, които са принудени да дадат вота си машинно, коментират от „Българските патриоти“


Автор: Десант

По време на интервю в национална телевизия говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева информира, че от 121 секции в Турция, само в 29 ще се гласува с 2 машини, а в 20 - с 1. В останалите 72 пункта вотът ще се упражнява на хартия.

„Още когато ЦИК допусна това национално предателство и разкри почти 4 пъти повече секции в Турция, ние „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ предупредихме, че ако не се изпълни изискването на Изборния кодекс и там да има машини, а не преобладаващо бюлетини, за нас ще е допълнителен знак за очаквания и подпомаган институционално организиран вот „под строй“.

За нас това е пореден опит не за промяна в правилата за гласуване, а явна подмяна на вота на избирателите. Всички станахме свидетели на рекордно ниската избирателна активност при частичните местни избори в Благоевград. Видяхме и прегряващите и блокиращи машини. Самият факт, че хората бяха принудени да дават гласа си само машинно отказа по-възрастните избиратели да отидат до изборните секции.

За нас обаче именно това е и причината ЦИК да откаже да снабди с машини изборните помещения в Турция, тъй като там е всеизвестен фактът, че освен под строй, масово ходят хора, които дори не говорят български език. Изборните практики с шаблони, подаване на бюлетини със захват на конкретния номер и т.н., които се практикуват там, няма как да станат при машинното гласуване“ - алармират патриотите.

Позовавайки се на обясненията на говорителя на ЦИК, те обръщат внимание, че в чужбина избирателят може да гласува във всяка една секция в страната. Той не е обвързан с конкретна, т.е. ако не иска да гласува на машина – отива там, където има бюлетини.

В същото време възрастните хора по селата в България се оказват в ситуация на принуда да се оправят с тази новост, без никой да им дава това право на избор.

„За нас, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, това е дискриминация и поредното „преливане“ на гласове към етническата партия, подкрепяна от диктатора Ердоган - ДПС“ - категорични са от коалицията.

От там призовават ЦИК да поеме отговорността, гласувана и от партиите в 45-ото НС, да проведе машинно гласуване и зад граница.

„След като машините не стигат, то нека тогава улесни възрастните избиратели тук, в страната, и да вземе машините примерно от Монтана и Видин и да ги предостави на секциите в Турция“ - съветват патриотите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки