„Българските патриоти“ се преклониха пред паметта на великия Николай Хайтов в Бургас


„Българските патриоти“ се преклониха пред паметта на великия Николай Хайтов в Бургас
30 Юни 2021, Сряда


Кандидати за народни представители от коалиция „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ отбелязаха 19 години от кончината на великия писател като поднесоха цветя пред барелефа му в офиса на телевизия СКАТ

Автор: Силвия Горанова

Единственото място в Бургас, на което може да се отдаде почит на големия писател и родолюбец Николай Хайтов, продължава да е мемориалният кът в офиса на телевизия СКАТ.

В деня, в който се навършват 19 години от кончината на автора на „Козия рог“, тук се събраха кандидатите за народни представители от коалиция „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ в морския град Николай Стоянов, Радослав Петков, Валери Ангелов, Денис Йовчев, Антон Стоянов и Ивайло Стаматов, журналисти от СКАТ и сайта Десант, за да сведат глави пред паметта му.

Областният координатор на НФСБ Антон Стоянов, който е в листата на патриотите, припомни пред присъстващите заветите и каузите на Хайтов за опазването на българщината и родовата памет.

„Той до последно беше и ще остане в сърцата и умовете на всеки родолюбив българин със своите принципни позиции и своята вяра в бъдещето“, каза Антон Стоянов.

„На 30 юни прекланяме глава пред един велик българин - Николай Хайтов. Който, освен писател, е и голям родолюбец. Със своите писания не веднъж е показал и доказал, че България е една велика държава“, отбеляза Валери Ангелов с преференциален номер в листата 104. 

Вторият в листата на „Българските патриоти“ в Бургас Николай Стоянов пък заяви: „Трудно е да се говори за велики хора като Хайтов, но ако трябва с една дума да го охарактеризирам, бих написал с големи букви „родолюбец“. От десетките му разкази, статии, се откроява едно послание – а то е, пазете корените си, обичайте родината си. Само това послание да бъде спазено, мисията на неговия живот е изпълнена.“

„Един от заветите, които не бива никога да забравяме, е „Изтървем ли България, изтървали сме всичко“, каза Радослав Петков, а Денис Йовчев добави: „Ще цитирам негова велика мисъл – и главата ми да отсекат, пак ще викам: Да живее България!“.

По предложение на общинските съветници от НФСБ има гласувано преди 8 години решение за издигане на паметник на Николай Хайтов в Бургас. До ден днешен то обаче остава нереализирано.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ПротивРевизионистот
02.07.2021 03:56:27
0
0
На сайт на молдовците в Молдова с румънско самоопределяне има анти-българско про-Велика-Румъния стихотворение:
Cadrilater = Четириъгълник = румънското име за Южна Добруджа (от по-големия османски четириъгълник Силистра-Варна-Шумен-Русе)

https://basarabialiterara.com.md/?p=50975

Защо България не изисква от Молдова която желае да стане членка в ЕС да даде етническа автономия на българската област Тараклия? Има прецедент с Гагаузия а също така Молдова се нуждае от не-ветото на България.

2.
Тема на денот со лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски

https://sitel.com.mk/tema-na-denot-so-liderot-na-opozicijata-hristijan-mickoski-0

Нито една дума за не-спазването на договора с България от РСМ, въпреки че този политик-опозиционер Хриситян Мицковски е политически враг, съперник (поне теоретично) на политиците от властта на онази страна. Той само говори за неизпълнението на вътрешните реформи и критериите от Копенхаген от страна на правителството на РСМ.
Той казва че има много добри отношения със словенския премиер Жанша, че сте се постави на разположение на правителството (!!!) за лоби при Жанша за да го убеди че България не е права.
Не знам как ще го убеди във връзка с неизпълнението на реформите и Копенхагските критерии понеже за 6 месеца РСМ няма как да бъде готова с тях.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки