Валери Ангелов: Профилактиката трябва да бъде задължителна и ежегодна


Валери Ангелов: Профилактиката трябва да бъде задължителна и ежегодна
18 Юни 2021, Петък


Ако едно заболяване се установи в ранен етап, могат да се избегнат усложнения, много от които водят до смърт, казва кандидатът за народен представител от коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ във 2 МИР – Бургас 

Автор: Десант

Здравната профилактика ни е приоритет, защото ако едно заболяване се установи в ранен етап, могат да се избегнат много усложнения, които водят до смърт. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Валери Ангелов, кандидат за народен представител от коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ във 2 МИР – Бургас.

Той уточни, че решението на проблема със здравната профилактика е много лесно и има държавен механизъм за това. Профилактиката трябва да бъде направена задължителна и ежегодна. Проблемът се корени в усложненията, които идват, когато тя липсва. За да не се стига до болнично лечение, е нужна тази ежегодна профилактика.

„За профилактиката мога да говоря надълго и нашироко, поради причината, че от доста години вече съм в сферата на здравеопазването, като опит съм натрупал в едни от най-големите лечебни заведения в България, и не само. Относно профилактиката, това, което искам да визирам, е, че всъщност тя е прекалено малка част от здравеопазването в България – едва 2,8% от общите разноски за здраве отиват за профилактика. Всъщност това означава, че тя е в прекалено малък обем, недостатъчно финансирана и недостатъчно промотирана. А финансиране за това със сигурност има“, подчерта той.

Валери Ангелов каза още, че със сигурност не можем да избягаме от болничното лечение, но можем да се фокусираме върху това да не се стига до него. Неговата основна цел е да се работи за здравето, а не за лечението на българина. По-добрата профилактика ще повиши качеството на живот на българина, категоричен бе той.

Валери Ангелов подчерта, че приоритетите на „Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ са съсредоточени най-вече към доходите, семейството и сигурността, като в основата са: повишаването на пенсиите, средната работна заплата, увеличаване на парите за втората година от майчинството, безплатни учебници и ваучери, с които да се сдобият пенсионерите и с тях да могат да си закупят лекарства.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки