Патриотите ще блокират границата с Турция в деня на вота


Патриотите ще блокират границата с Турция в деня на вота
09 Юни 2021, Сряда


Те настояват за забрана на Движението за права и свободи

Автор: Десант

КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ ще блокират границата с Турция в деня на парламентарните избори – 11 юли. Освен това Българските патриоти са внесли и искане до главния прокурор Иван Гешев за забрана на Движението за права и свободи. Това съобщават от „Нюз.БГ“.

Това стана ясно на демонстрацията, организирана от войводите пред централата на ДПС в София на столичния булевард „Александър Стамболийски“. Протестиращите блокираха с изпитания метод на пресичане на пешеходната пътека булеварда за около 5 минути, развявайки български знамена и скандирайки „Долу ДПС!“, „Слуги на Ердоган“ и др.

Повод за протеста е изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по време на визитата му в Турция, че „Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там. Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си.“

Още преди 30 години ние, българските патриоти, събрахме стотици хиляди подписи с искане Движението за права и свободи да бъде обявено за противоконституционно. През тези 30 години те два пъти бяха мандатоносители. Много от политическите сили, които се определят за демократични и бяха в предния срамен парламент, са управлявали с тях, заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Патриотите са категорични, че ДПС е противоконституционна партия и трябва да бъде забранена. Те настояват прокуратурата да сезира Конституционния съд, който да дерегистрира тази политическса формация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки