Българските патриоти: Напълно безплатни детски градини, ясли, здравеопазване, учебници и лекарства за децата


Българските патриоти: Напълно безплатни детски градини, ясли, здравеопазване, учебници и лекарства за децата
01 Юни 2021, Вторник


На 1 юни ние излизаме с ясна Стратегия за закрила и подкрепа на децата и младите семейства. Това е пакет от мерки с дългосрочна перспектива за подсигуряване на щастливо бъдеще на младите хора в България, се казва в съобщение до медиите от патриотичната коалиция

Автор: Десант

"Ние, „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, макар и като отделни политически субекти през годините припознахме като основен наш приоритет семейството и политиките, свързани с неговата закрила. За нас семейството се състои от мъж, жена и техните деца. Именно децата са в центъра на цялата ценностна система на българина, на обичаите, които са ни съхранили като нация повече от хилядолетие. Неслучайно в народните традиции, в изкуството и книжнината за нашите предци жената и детето са нещо свято. Жената е носител на майчинството, а детето - на продължението на рода." Това се казва в обръщение до медиите от патриотичната коалиция. 

Българските патриоти излизат с ясна визия за това какви са проблемите и какви трябва да бъдат техните решения, за да съхраним нацията си и да предотвратим засилващата се демографска криза.

"Именно днес, на международния ден на детето, ние представяме нашите приоритети, свързани с държавната политика за подпомагане на младите родители, образованата раждаемост и дългосрочното развитие на децата на България", се казва още в текста.

Представяме и основните моменти от нея:

Ние, „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, ще се борим за увеличение на парите за втората година майчинство - да станат 80% от минималната работна заплата. В момента са 380 лв. на месец, а минималната работна заплата е 650 лв.

Считаме също така, че всяко българско дете има право безплатно да посещава ясла и детска градина. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли. Само по този начин ще се прекрати унизителната томбола, в която сега се разиграват имената на хиляди дечица всяка година. За нас е задължително държавата и общините да подпомагат финансово семействата лишени от достъп до общински детски градини.

Ще настояваме и семейното подоходно облагане, което извоювахме за 2021 г., предвиждащо данъчни облекчения за всяко работещо семейство, както следва - 450 лв. за едно дете, 900 - за две, 1350 - за три деца, да стане постоянно и сумите до края на мандата да се увеличат до 600 лв. за едно дете, 1200 лв. – за две и 1800 лв. - за три деца.

Българските патриоти ще работим и за безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-и клас.

Българските патриоти се обединяваме и около разработване на политики за справяне с демографската криза в България, ориентирани към семействата и децата, чрез:

- Политики, даващи предимство при кандидатстване за общински жилища за млади образовани семейства;

- Освобождаване от ДДС при покупка на жилище от млади образовани семейства;

- Укрепване на брака и семейството от баща – мъж, майка – жена, и техните деца. Утвърждаване на традиционни, български семейни и християнски ценности;

- Стимулиране на отговорното родителство;

- Държавата да подпомага образованите и пълнолетни двойки като им дава по 2000 лв. при раждането на първо дете, по 5000 лева за второ дете и 10 000 лева за трето дете;

- Разработване на образователни модели насочени към възпитание на физически и психически здрави деца, с морални и нравствени ценности;

- Финансови глоби на чиновниците, които се опитват да прокарат джендър идеологията в българските училища;

- Ревизия на учебните планове, пренаписване на учебното съдържание – искаме да знаем кой носи отговорността за неадекватното им съдържание; Искаме да се спре пренатовареността на учениците и остарялата и консервативна програма за децата на 21 век;

- Един учебник по един предмет, а не както е в момента – по седем – осем. Според нас децата не трябва да учат по различни програми, защото образователната система не е проба-грешка;

- Безплатни униформи за всички ученици;

- Ревизия на законодателството, свързано със закрила на децата при съобразяване с принципите на „Конвенцията за правата на детето“ чрез:

- Отмяна на „Закона за социалните услуги“;

- Ревизия на „Закона за закрила на детето";

- Премахване на практиката за извеждане на деца от биологичното семейство.

- Контрол върху дейностите на администрациите, свързани с проблемите на децата.

Засилване на ролята на българското училище, която за нас е ключова. Ние сме за патриотично обучение и възпитание с цел съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност. Тази цел се реализира с приоритетно изучаване на българския език и литература, историята, географията, българските обичаи, традиции и фолклор.

Ще работим усилено и за запазване на мрежата от детски и учебни заведения в малките населени места като защитени от държавата.

Убедени сме, че всяко дете в България заслужава безплатно здравеопазване. Категорични сме, че лекарствата за всички до 18-годишна възраст трябва да са безплатни.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки