Въпреки пандемията инвестициите у нас се увеличават, което води до повишаване на БВП и по-високи доходи


Въпреки пандемията инвестициите у нас се увеличават, което води до повишаване на БВП и по-високи доходи
Снимка: Пресцентър на МС
19 Март 2021, Петък


Усилено се работи по довеждащият газопровод, който е разширение на националната газопреносна мрежа до Панагюрище и Пирдоп

Автор: Десант

„Въпреки пандемията инвестициите в България не само не намаляват, но и се увеличават. Имаме много добре квалифицирани работници, разполагаме с магистрална, жп, енергийна инфраструктура, у нас е и най-ниският данък в Европа. Цялата тази стабилност води до повишаване на Брутния вътрешен продукт, а оттам и на доходите на хората във всички сектори.“

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място напредъка по изграждането на довеждащия газопровод до Панагюрище и Пирдоп.

Проектът е от ключово значение за региона, защото от него ще се възползват както големи индустриални потребители, така и обекти като детски градини, училища, други институции и битови клиенти в района.

„Този газопровод не го правим само за заводите, но и за хората. До края на година ще построим и интерконектора с Гърция, с което ще се даде възможност за доставки на втечнен газ от цял свят“, изтъкна премиерът Бойко Борисов.

Довеждащият газопровод, който е разширение на националната газопреносна мрежа до Панагюрище и Пирдоп, е с проектна дължина 61,5 км и с капацитет 30 000 м3/h. Освен линейната част на газопровода е предвидено да бъдат изградени и 2 автоматични газорегулиращи станции – едната в близост до Панагюрище, а другата – до Златица.

С изграждането на новия довеждащ газопровод ще бъдат създадени условия и предпоставки за газоснабдяване на промишлени консуматори, обществено-административни потребители в района, за битово газоснабдяване на общините Панагюрище, Пирдоп, Златица, Лесичово и др., както и потенциална възможност за газифициране на общините Стрелча, Мирково, Чавдар и Челопеч.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки