Представяме България в световни икономически форуми


Представяме България в световни икономически форуми
Снимката е илюстративна
17 Февруари 2021, Сряда


За целта българската агенция за инвестиции ще похарчи 2 милиона лева

Автор: Десант

Българската агенция за инвестиции обяви обществена поръчка за „Организиране и провеждане на международни промоционални мероприятия в САЩ, Европа, Азия по проект „Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация”.

Прогнозната стойност е 1 758 333,33 лв. без ДДС и е с две обособени позиции: едната е „Организиране и провеждане на международни форуми в САЩ, Европа, Азия (6 броя) и Организиране и провеждане на инвестиционни събития (роудшоу) в САЩ, Европа, Азия (4 броя)”; а другата – „Организиране на участието и представяне на България в световни инвестиционни събития в чужбина (инвестиционни форуми, 10 броя)”.

В Европа ще участваме във форуми в Дюселдорф и в Рим – с насоченост към секторите Автомобилостроене и машиностроене и Информационни технологии; в Барселона – с насоченост към секторите Химическа индустрия и Биотехнологии. В Азия форумите, в които ще вземем участие са в Шанхайн – с насоченост към секторите Автомобилостроене и машиностроене и Здравеопазване и балнеология; в Сингапур – с насоченост към секторите Електроника и електротехника и Информационни технологии.

В САЩ: форумът ще е в Сан Франциско – с насоченост към секторите Аутсорсинг и Информационни технологии.

За всеки един от форумите Изпълнителят трябва да покани представители на компании, заемащи висши управленски позиции и други представители от бизнес средите от държавите, в които се провежда събитието, като минималният брой участници е между 10 и 30.

Участниците трябва да са от компании, заети в приоритетните сектори за всеки форум, консултантски фирми, работещи с потенциални инвеститори, представители на местната власт, представители на бизнес организации, финансови институции, както и браншови организации, клъстери, инвестиционни мениджър, журналисти и други влиятелни личности, свързани с инвестиционния процес и др.

75% от участниците трябва да са ключови мениджъри или други лица с управленски функции на предприятия потенциални инвеститори, извършващи дейност в секторите автомобилостроене и машиностроене, електроника и електротехника, химическа индустрия, биотехнологии, информационни технологии, аутсорсинг, здравеопазване и балнеология.

Провеждането на форумите в посочените по-горе локации, следва да се организират в хотели с минимум 4 звезди или други, подходящи за провеждане на бизнес събития локации, които да отговарят на съответните изисквания за организация на международни конференции. 

Сред ключовите лектори минимум трима трябва да са влиятелни личности в определените задължителни целеви сектори на всеки форум, вкл. представители на международни компании, реализирали успешни инвестиционни проекти в България, председатели на браншови организации, бизнес анализатори и др. 

Работните обяди или вечери за всички участници, следва да бъдат на тристепенно меню.

По време на срещите, екипът на БАИ ще представи предимствата на България като инвестиционна дестинация и възможностите, които страната ни предоставя за бъдещите инвеститори.

По Обособена позиция „Организиране на участието и представяне на България в световни инвестиционни събития в чужбина, инвестиционните форуми трябва да са 10. На тях България ще се промотира като инвестиционна дестинация.

Възложителят е идентифицирал следните ежегодни форуми, на които да бъде представена страна ни: . Global Investment Forum - Женева, Швейцария; New Mobility World (NMW) IAA Conference – Мюнхен; EXPO 2020 - Дубай; Annual Japan Investment Forum- Япония; The World Investment Forum; Shanghai Global Investment Forum - Китай; BEIJING GLOBAL INVESTMENT FORUM - Китай; World Business Forum - Лондон; Кръгла маса – Иновации (Innovation Roundtable) - SUMMIT - Копенхаген и The World Economic Forum Annual Meeting в Давос.

Срокът за подаване на заявления за участие в откритата процедура е 15 март.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки