Министър Банов: Едни от най-сигурните места са театрите, кината, оперите


Министър Банов: Едни от най-сигурните места са театрите, кината, оперите
Снимка: Софийска опера
30 Октомври 2020, Петък


По думите му, заложеното увеличение от над 50 милиона лева за култура в бюджета за 2021г. е безпрецедентнто 

Автор: Десант

Едни от най-сигурните и защитени места са театрите, кината, оперите. Затова категорично не обмисляме тяхното затваряне. Това обяви министърът на културата Боил Банов в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви.

По думите му тези културни институти са едни от най-сигурните места, защото хората вътре са на разстояние и се спазват всички необходими противоепидемични мерки.

В студиото на националната телевизия министър Банов съобщи още, че са осигурени и буфери в новия бюджет по отношение на културата.

Заплатите, осигуровките и режийните за културните институти, които се плащат от държавата от началото на пандемията, ще продължат да се дават по същия начин, до следващата пролет, като финансовото подпомагане ще продължи независимо дали имат представяне пред зрители.

„Помогнахме много сериозно на всички в областта на културата. Подпомогнахме дългосрочно и независимите артисти. В момента се разглежда нова едногодишна програма със сериозно финансиране“, подчерта министър Банов.

Той поясни, че има и 28 млн. лева допълнително отпуснати за културата в новия бюджет, а освен това са предвидени и още 25 млн. лева по новия закон за киното, или общо над 50 милиона лева, което министърът определи като безпрецедентно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки