Отделението по съдова хирургия в УМБАЛ - Бургас се затваря за 24 часа, заради заразен персонал


Отделението по съдова хирургия в УМБАЛ - Бургас се затваря за 24 часа, заради заразен персонал
22 Октомври 2020, Четвъртък


Разпореждането е на Регионалната здравна инспекция

Автор: Десант

Приемът на нови пациенти в отделението по съдова хирургия в УМБАЛ - Бургас се спира от днес на обяд. Там започва цялостна дезинфекция, след установени случаи на Ковид-19. Разпореждането е на директора на Регионалната здравна инспекция в морския град д-р Георги Паздеров.

С коронавирусна инфекция е завеждащият отделението доц. д-р Валентин Василев, който е родом от Казанлък и в момента е на лечение в Старозагорската болница. 

Освен него, с днешна дата положителни проби дават и две медицински сестри в отделението. Персоналът с отрицателни проби остава на работа. Оздравелите пациенти се изписват, другите се лекуват на място.

Отделението работи предимно с планови пациенти, казаха от болницата. До отварянето на съдовата хирургия там, хоспитализирането на болни се поема от частни болници.

По данни на Националния оперативен щаб новозаразените в Бургаска област са 97 души. Девет от тях са медици, всичките от община Бургас. Има и един учител и един ученик, което е довело до карантиниране на цял клас в бургаско училище. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки