На Лесово хванаха контрабандни лекарства в кутии за баклава


На Лесово хванаха контрабандни лекарства в кутии за баклава
01 Октомври 2020, Четвъртък


В тайници в лекия автомобил на турски гражданин са открити и недекларирани 1500 предпазни маски

Автор: Десант

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  откриха 472 опаковки с различни видове лекарствени средства, включително хормон на растежа, анаболни стероиди, антибиотици, болкоуспокояващи, сексуални стимуланти, както и 1500 броя предпазни маски за лице, при митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил. 

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 30 септември на входящо трасе за леки автомобили, управлявана от турски гражданин, с адресна регистрация в Германия.  Шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в чанти с личен багаж на шофьора, в хладилна чанта, в две кутии от баклава и укрити във фабрични кухини в багажника на автомобила общо 472 опаковки, съдържащи 21 различни видове и търговски марки лекарствени средства, както и 1500 броя предпазни маски за лице.

Сред задържаните контрабандни медикаменти са 237 ампули и 1420 таблетки от пет различни търговски марки анаболен стероид,  38  опаковки  инжекционен разтвор с хормон на растежа "Genotropin", 690 таблетки и 224 сашета сексуални стимуланти с надписи „Vegal Extra“, „Cialis“, „Kamagra“ и други, също и различни видове антибиотици и болкоуспокояващи средства, с надписи на турски език.

Контрабандните лекарствени средства и предпазни маски са иззети. Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин с инициали С.С., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки