Огнено латино настроение зарежда Бургаската опера в петък


Огнено латино настроение зарежда Бургаската опера в петък
24 Септември 2020, Четвъртък


Оркестранти и балетни артисти, под диригентството на Свилен Симеонов, ще сътворят един истински емоционално-визуален взрив на сцената

Автор: Десант

На 25 септмеври за първи път в Бургас ще прозвучат аранжиментите на маестро Свилен Симеонов на известни латино ритми, адаптирани за симфоничен оркестър, фламенко балет и електрическа цигулка.

Те съдържат самобитното южноамериканско светоусещане и свръхемоционалност, в съчетание с динамична хореография – в изпълнение на балетния състав на Държавна опера – Бургас.



Младата цигуларка Ралица Петкова ще изпълни солистичните партии на акустична и електрическа цигулка. Тя е добре позната на публиката от концертния спектакъл „Аржентинско танго“, също под палката на Свилен Симеонов, който премина при голям успех в рамките на програмата „Купон на острова“ – през август на остров „Света Анастасия“ и на откритата сцена в близост до морския бряг в Царево.

В „Латино пулс“ ще прозвучат страстните ритми от есенцията на латино музиката: Боса нова, Самба, Хабанера, Бразилейра, Румба, Милонга, Ча-ча-ча, Хота, Фарандола, Арагон, Сигидилия.



Под мотото на Жак Кокто - „фламенко артистите не пеят, нито свирят, те бълват огън и го гасят с краката си“, оркестранти и балетни артисти, под диригентството на Свилен Симеонов, ще сътворят един истински емоционално-визуален взрив на сцената на Бургаската опера.

Концертният спектакъл е с участието на оркестър и балет на Държавна опера – Бургас.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки