От тази година - мед в училище за всяко дете


От тази година - мед в училище за всяко дете
Снимката е илюстративна
21 Септември 2020, Понеделник


Целта е да се възпитат трайни навици в подрастващите да консумират качествени продукти, родно производство

Автор: Десант

От учебната 2020/2021 г. за първи път на децата от детските градини и училищата ще се предоставят не само конвенционално произведени пресни плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, но и продукти, добити по биологичен път. За първа година, освен продуктите по двете училищни програми, малчуганите ще получават още и пчелен мед.

Новостите са разписани в последните изменения на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения - Схема „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“, обнародвана на 19 юни 2020 г.

„Пчелният мед трябва да се достави в индивидуални опаковки, с ненарушена цялост. Допустимото количество разпределяно по схемата е от 12 до 15 грама на ден за дете, като ще припомня, че училищните схеми не са разработени за изхранване на деца в учебните заведения, а имат за цел да възпитат трайни навици в подрастващите да консумират пресни български плодове и зеленчуци, както и качествени млечни продукти, родно производство" - поясни пред БНР началникът на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Бургас Ваня Зунева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки