Новите случаи на Ковид-19 в Бургас най-вероятно са от заразените матроси


Новите случаи на Ковид-19 в Бургас най-вероятно са от заразените матроси
Снимката е илюстративна
18 Септември 2020, Петък


Това предполага бургаският кмет във връзка с положителните проби на деца и ученици в морския град

Автор: Десант

16 деца от детска градина в бургаския комплекс „Изгрев" са под карантина заради заразено с коронавирус тяхно другарче, с което са били в контакт. Те са от една група, а под карантина са и две преподавателки и медицинската сестра, като една от учителките е с положителна проба, информираха от Община Бургас.

В морския град е установен с коронавирусна инфекция и един осмокласник от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Целият му клас е поставен под карантина и ще се обучава онлайн. Други две деца от различни училища също са носители на вируса, информираха от регионалния инспекторат по образованието. Те обаче се диагностицирани преди 15 септември, не са посещавали учебните си заведения и не са били контактни с други ученици.

„Мисля, че по-голямата част от тези нови случаи са в следствие на масовото заразяване от военнослужещите от Атия (виж публикацията: 19 матроси от ВМС и техни близки заразени с коронавирус в Бургас). Знаете, съвсем неотдавна беше този инцидент, 22-ма военнослужещи. И това са деца, близки, роднини, познати. Хубавото е, че сме локализирали всички. РЗИ допълнително усилиха екипите с посещения по домовете. И другото хубаво е, че до момента нито един няма симптоми. Надявам се така да бъде през целия карантитен режим", коментира кметът на Бургас Димитър Николов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки