На помощ за гасенето на пожара край Остра могила се притекоха от военния полигон „Змеево"


На помощ за гасенето на пожара край Остра могила се притекоха от военния полигон „Змеево"
Снимка: Министерство на отбраната
03 Септември 2020, Четвъртък


От противопожарната служба призовават шофьорите, които пътуват в района, да бъдат внимателни, защото огънят създава димна завеса, която пречи на видимостта

Автор: Десант

В момента пожарът северозападно от старозагорското село Остра могила се разпростира на площ от около 1000-1400 дка. Пламъците са обхванали предимно сухи треви и храсти, малка част е широколистна гора.

На мястото на пожара работят 6 екипа на РД ПБЗН-Стара Загора. На помощ са се включили и 20 души от Държавно горско стопанство, а също и 2 екипа от военен полигон „Змейово“ .

Община Стара Загора е осигурила водоноска.

Най-големите усилия на огнеборците към момента са насочени в северозападната и югозападната част на територията на пожара, за да се ограничи възможността за неговото по-нататъшно разпространение към гората.

Няма непосредствена опасност за жителите на селото и за постройките.

От РД ПБЗН призовават шофьорите, които пътуват в района, да бъдат внимателни, защото огънят създава димна завеса, която пречи на видимостта.

От Министерство на отбраната уточняват, че военнослужещи от състава на Централния артилерийски технически изпитателен полигон (ЦАТИП) вече втори ден участват в овладяването и потушаването на пожар, възникнал в землището на село Остра могила.

На 2 септември на терен са действали 20 военнослужещи с два противопожарни автомобила и ръчни пожарогасителни средства. През нощта хора и техника са продължили своята дейност за овладяване на огъня съвместно с пожарникарите, а днес противопожарните мероприятия продължават.

Военнослужещите действат под ръководството на полковник Евгений Динев – началник на ЦАТИП, допълват от МО.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки