10 камиона с боклуци събраха след вчерашния протест


10 камиона с боклуци събраха след вчерашния протест
03 Септември 2020, Четвъртък


Към 100-200 души бяха хората, които хвърляха бомбички, пиротехника, павета, камъни" - посочи пред БНР шефът на „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община

Автор: Десант

10 камиона отпадък, сред които и едрогабаритни - тухли, желязо, колчета, павета и битови отпадъци, са извозени от палатковите лагери в София, съобщиха от почистващата фирма, цитирани от БНР.

Екипи на Столичната община описват щетите.

Пред националното радио Красимир Димитров - директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община, обясни:

„Щетите са изкъртени павета, тухли, знаци, обърнати кофи за смет. Все още оглеждаме за допълнителни щети от вчера. Вчера през целия ден и през цялата нощ бях тук и всичко видях, което се случи. В момента сме наредили здрави павета по дупките. Преди това ще се направи оглед и протокол за нанесени щети, особено за паветата, които са извадени и са изпочупени. От тази страна попълнихме със здрави павета, но сега фирмата-изпълнител ще започне да ги реди допълнително. За момента няма опасност за автомобилите, но строителят е тук и ще започне веднага да работи.

Той сподели, че служители на дирекцията са помогнали на шест полицаи, като са ги откарали в болница, както и на един оператор от телевизия. Освен това на около 13 човека са промивали очите след пръскането с разтвори от техните спешни чанти.

„Видяхме много провокатори. Към 100-200 души бяха хората, които хвърляха бомбички, пиротехника, павета, камъни" - посочи още Димитров.

По-късно стана ясно, че 6 кв. м са изкъртените по време на вчерашните протести жълти павета.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки