На Малко Търново спипаха 20 кг контрабандни сребърни накити


На Малко Търново спипаха 20 кг контрабандни сребърни накити
Снимка: Архив Агенция „Митници"
20 Юли 2020, Понеделник


Румънец ги закупил от Турция за магазина си в северната ни съседка

Автор: Десант

Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на лек автомобил.

На 19 юли около 15.00ч. на митническия пункт в Малко Търново  пристига  лек автомобил „MERSEDES-BENZ’’ „V-KLASSE”, в който пътуват от Турция през България за Румъния семейство с двете си деца, всички румънски граждани.  Пред митническите служители те обявяват, че не пренасят никакви стоки или валутни ценности за деклариране.

По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка,  при която в багажното отделение в един от саковете, под торби с покупки, както и в раница между задния ред седалки,  са открити пакети с бижутерийни изделия от бял метал. От пакетите са извадени общо 5705  синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки.

Според направената от вещото лице експертиза накитите  са  от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 19 610,47 грама на стойност 78 441 лева. Установено е, че накитите са собственост на водача на автомобила, румънски гражданин, който заявил че стоката е закупил от Турция за магазина си в Румъния.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки