Наша гордост: Ученици от Бургас донесоха златен медал от престижен международен конкурс


Наша гордост: Ученици от Бургас донесоха златен медал от престижен международен конкурс
Симона, Ема и Калин направиха свое проучване за нагласата да се използват видеоигрите в училищното обучение
19 Юни 2020, Петък


Българският екип спечели журито в Русия с доклада си "Видеоигрите и тяхното възможно въздействие върху икономическия климат на град Бургас"

Автор: Силвия Горанова

За втора поредна година участието на бургаски ученици в Международния конкурс "Мир, экономика, молодежь" в Русия бе високо оценено от компетентното жури. Екипът на българите получи златен медал за доклада си "Видеоигрите и тяхното възможно въздействие върху икономическия климат на град Бургас".

Учениците Симона Ангелова Стоянова - НЕГ „Гьоте”, Калин Петров - Търговска гимназия от 12 клас и Ема Антонова Чомакова - НУМСИ „Проф. П. Владигеров” от 7 клас с ръководител Златина Ангелова и технически консултант Радка Пехливанова представиха своето проучване сред връстниците си и техните родители за нагласата да се използват видеоигри в обучението по различни предмети.

Младежите са разработили вариант за развитие на фирма за създаване на подобни учебни ресурси и са очертали параметрите на икономическото й въздействие върху живота в града.

Докладът и презентацията към него са на руски език и журито оценява не само актуалността на темата, а и степента на владеене на езика.


В категории: Новини , Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки