Училищата подновяват проекта „Подкрепа за успех“ през лятната ваканция


Училищата подновяват проекта „Подкрепа за успех“ през лятната ваканция
10 Юни 2020, Сряда


Фокусът е към ученици в начален и прогимназиален етап

Автор: Десант

Реализирането на проекта „Подкрепа за успех“ започна в началото на миналата година и по предварителен план трябваше да продължи 30 месеца. Срокът най-вероятно ще бъде удължен заради месеците на извънредно положение, в които по обясними причини проектът беше временно прекъснат.

116 училища в община Бургас вече имат готовност да подновят проекта веднага след края на епидемичната обстановка. По него ще се работи през цялата лятна ваканция, до 15 септември, когато е началото на новата учебна година, съобщи за Десант началникът на Регионалното управление на образованието Виолета Илиева.

Сформирани са и така наречените групи по интереси. Срокът за обучение на всеки ученик е между 60 и 80 учебни часа.

За по-ученолюбивите деца, които се задържат в училище повече от 4 учебни часа, ще има подкрепителна закуска. На учителите, които ще работят по проекта през лятната ваканция пък ще се плаща допълнително за всеки отработен час.

Проектът „Подкрепа за успех“ е на обща стойност от 127 759 000 лева. Насочен е към тези деца, които имат затруднения с усвояване на учебното съдържание по различни предмети. Фокусът е към ученици в начален и прогимназиален етап.


В категории: Новини , Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки