Сега е моментът да се купи на сметка имот в... Рудозем


Сега е моментът да се купи на сметка имот в... Рудозем
09 Юни 2020, Вторник


До края на годината там ще отвори новият граничен пункт и се очаква цените на недвижимите имоти в миньорското родопско градче да скочат в пъти

Автор: Десант

Въпреки напредването на строежа на новия граничен пункт с Гърция край Рудозем, жилищата в родопското градче вървят без пари - по 285 лева за квадратен метър. Проверка на „Родопи voice“ сочи, че предлагането е вяло, а търсенето на имоти е още по-зле.

Няколко месеца преди очакваното отваряне на ГКПП „Рудозем”, апартамент от 60-70 квадрата в миньорския град може да се купи за около 20 000 лева, 3-стайно жилище, старо строителство, се предлага за 33 745 евро, а 3-етажна къща в строеж върви около 25 хиляди евро. 

Експерти обаче прогнозират, че цените на тукашните  имоти могат да скочат петорно, по примера на Кирково след отварянето на граничния пункт. Някои брокери дори са доста по-смели в прогнозите си, смятайки че ГКПП „Рудозем” ще надмине ефекта „Маказа”.  Според тях, спокойно цената на апартамент може да достигне до рекордните за района 100 000 лева.

Причината е огромният трафик, който ще поеме пункта. Новата „врата” към Беломорието ще се ползва освен от леки автомобили, но и от автобуси и ТИР-ове. Очакванията се тя да разтовари значително трафика към „Маказа“.



Първата копка на новия граничен пункт бе направена на 24 януари 2020 г. Планира се ГКПП „Рудозем-Ксанти“ да бъде отворен до края на годината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки