Големите хотели няма да отварят врати това лято, търсят се ваканционни имоти


Големите хотели няма да отварят врати това лято, търсят се ваканционни имоти
Снимката е илюстративна
08 Юни 2020, Понеделник


Експерти обсъдиха трансформацията на българския бизнес след пандемията

Автор: Десант

Нулев летен туристически сезон за големите хотели в България прогнозираха хотелиерите и туроператорите, които очакват секторът да се върне към нормален темп на работа едва след средата на следващата година.

„Голяма част от хотелите по Черноморието няма дори да отворят врати това лято“, съобщи Живко Иванов от Galaxy Investment Group по време на най-мащабната бизнес конференция COBIZ-20: Business after the pandemic, организирана от URBO и Joker Media Rental.

В същото време значително се е увеличило търсенето на ваканционни имоти за дългосрочен наем, коментира Борислав Павлов собственик на компанията за управление на имоти „Flat Manager“.

Специалистите в сферата на туризма се обединиха около мнението, че успешни в настоящата ситуацията ще бъдат единствено хотелите, ресторантите и туроператорите, които предлагат цялостно преживяване, организирано и предложено на потребителите по нов начин.

Сред възможните печеливши решения бяха набелязани съвременните похвати на продажби, като cross selling и upselling, идеи за генериране на допълнителни приходи при последващ lockdown, дигитализиране на офертите и предоставяне на възможност за онлайн резервации в реално време.

Като първа задължителна стъпка за възстановяване на всички бизнеси, икономистите определиха намаляването на постоянните разходи и повишаването на ефективността.

Като най-печеливши от пандемията бяха определени онлайн търговците на стоки от първа необходимост, като храни, лекарства, забавления за дома и спорт, както и новите дигитални платформи, предлагащи онлайн съдържание като концерти, уебинари и конференции, позволяващи при безупречна технологична обезпеченост, артисти и участници да застанат пред аудиторията си във всяка точка от света.

Като належащо бе определено онлайн присъствието на всеки бизнес и възможността за продажби през повече от един дигитален канал, както и кооперирането между компании от различни сектори. Според специалисти в онлайн търговията, извънредната ситуацията е наложила въвеждането на нови бизнес модели като quick commerce, доставка на стоки от първа необходимост за 30 до 60 минути и онлайн продажби на едро за бързооборотни стоки.

Големите събития с междуродно участие и мащабните концерти на български изпълнители няма да започнат преди средата на следващата година, това прогнозираха професионалистите в ивент сектора. Според тях новата бизнес реалност в техния бранш ще бъдат хибридните събития и преформатирането на пространствата на открито.


В категории: Новини , Анализи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки