Два дивизиона на Военноморските сили отбелязаха своите празници (СНИМКИ)


Два дивизиона на Военноморските сили отбелязаха своите празници (СНИМКИ)
02 Юни 2020, Вторник


Навършиха се 57 години от създаването на Дивизион патрулни кораби и 69 г. от Дивизион кораби със спомагателно назначение

Автор: Десант

На 2 юни се навършиха 57 години от създаването на Дивизион патрулни кораби на Военноморските сили. Годишнината бе отбелязана тържествено в Пункт за базиране Бургас.

Командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков поздрави военнослужещите от дивизиона и им благодари за ежедневните усилия и високия професионализъм, проявен при изпълнение на всички поставени през годината задачи. Пожела им да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност!

Командирът на дивизиона капитан І ранг Георги Савов връчи на отличилите се военнослужещи грамоти и им пожела висок воински дух и все така да продължават да утвърждават авторитета и  престижа на Четвърти дивизион патрулни кораби.

Също днес, с тържествен ритуал в Пункт за базиране Варна беше отбелязана 69-та годишнина от създаването на Дивизион кораби със спомагателно назначение от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Основната дейност на дивизиона включва осигуряване на: бойната подготовка на корабите от флотилия бойни и спомагателни кораби на море; спасяване на бедстващи екипажи на военни и търговски кораби; полетите на авиацията на море; ракетно-артилерийски стрелби и гребно-ветроходни регати и състезания.  Водолазните групи участват активно в изваждането на потънали кораби и оборудване и в унищожаване на изплавали или открити на морското дъно мини.

На тържеството присъстваха заместник – командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Ваньо Мусински  и командири на военните формирования от флотилията дислоцирани в Пункт за базиране Варна. Удостоверения за допускане до самостоятелно управление на кораб получиха капитан III ранг Кирил Чаков - командир на учебно-спомагателен кораб „Капитан I ранг Димитър Добрев”, капитан III ранг Тенко Стефанов - командир на спасителен кораб „Протео” и старши лейтенант Борислав Димитров - командир на танкер-бункеровчик „Балчик”.

По случай празника командирът на Дивизиона, капитан II ранг Даниел Тодоров,  награди с грамоти старши лейтенант Християн Костов, офицерски кандидат Тодор Тодоров, старшина II степен Илиана Александрова и матрос 3-ти клас Мартин Петров.














В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки