Затварят до края на годината пътя от Беклемето до хижа „Дерменка“


Затварят до края на годината пътя от Беклемето до хижа „Дерменка“
Снимка: Община Троян
08 Май 2020, Петък


Вижте каква е причината

Автор: Десант

Със заповед на директора на Национален парк „Централен Балкан” от 5 май до 31 декември се спира движението, престоят и паркирането на МПС (вкл. ATV и UTV от всички класове) по път Беклемето - хижа „Дерменка“.

Ограничението е във връзка с изпълнението на Договор „Опазване на безлесни природни местообитания чрез ремонт и възстановяване на път „Беклемето“ - хижа „Дерменка“ по дейност 6 в обхвата на проект "Възстановяване и опазване на природните местообитания и видове в Национален парк „Централен Балкан”.

Изключения се допускат за стопанисващия туристически заслон „Орлово гнездо“ и хижа „Дерменка“ и служители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Дирекция „НП Централен Балкан“ при изпълнение на служебните им задължения, уточняват от парковата дирекция.

Припомняме, че по принцип при посещения в планините туристите трябва да спазват дистанция от минимум 2,5 метра от останалите планинари, а при разговори с тях да поставят маска или шал на устата си.

Забранено е да се използват и да се пребивава в кътовете за отдих - беседки, навеси, маси, пейки, чешми. Не се допуска и паленето на огньове, както и събирането на компании и групи от туристи.

Все още не могат да се ползват лифтовете и да посещават хижи и други туристически обекти. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки