НФСБ със законопроект за удължаване на строителството по Черноморието


НФСБ със законопроект за удължаване на строителството по Черноморието
Снимката е илюстративна
04 Май 2020, Понеделник


Вижте какво предлагат от патриотичната формация

Автор: Десант

Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази сутрин в деловодството на Народното събрание проектозакон, с който удължават срока за строителство по Черноморието.

Промяната е в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Предлага се забраната за извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по морето да е от 15 юни до 1 октомври, а не както досега - от 15 май до 1 октомври.

Пандемията от коронавирус се отразява крайно негативно на икономическото развитие на страната. Ето защо предлагаме с тази мярка да бъде подпомогнат строителният бранш, посочват вносителите от НФСБ.

Забраната за строителство  между 15 май и 1 октомври е въведена с чл.  15, ал. 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие с цел осигуряване на спокойствие на почиващите туристи в националните курорти и предлагане на качествен туристически продукт.

В условията на пандемия обаче, става ясно, че туристическият сезон тази година ще започне най-рано на 1 юли. В тази връзка няма пречка забраната за извършване на строителни и монтажни работи да влезе в сила на 15 юни. Считаме, че по този начин ще бъде подпомогнат строителният бранш, без да се нарушава спокойствието на почиващите в националните курорти, се казва в мотивите на законопроекта. 

За реализиране на предложението не са необходими финансови средства, уточняват депутатите от НФСБ.

Припомняме, че от партията на Валери Симеонов анонсираха промяната още в петък. Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев представи пакета от икономически мерки на НФСБ за справяне с кризата в резултат на пандемията. Сред тях са решения за спасяване на туризма и задействането на големи инфраструктурни обекти в държавата, които да разкрият нови работни места и открият нови пазари. Той препоръча също на Общинските съвети включването на бизнеса в строителството по места като антикризисна мярка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки